ASAYİŞ

Sosyal medya çetesine baskın

Batman İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya, e-posta ve internet üzerinde kullanılan dolandırıcılık yöntemleri konusunda vatandaşları uyardı.

28-02-2024 17:17
28-02-2024 17:18
BATMAN
Google News

Emniyet Müdürlüğü, internet dolandırıcılarının hedefi haline gelmemek için vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

109 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İnternet ve sosyal medya kullanımının artmasına bağlı olarak dolandırıcılık olaylarında artış yaşandığına dikkat çeken Emniyet Müdürlüğü, 2023 ve 2024 yılları içinde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 109 şüphelinin tutuklandığını açıkladı.

VATANDAŞLARA UYARI

Vatandaşlara, bilişim sistemleriyle dolandırıcılık konusunda dikkatli olmaları için öneride bulunan Emniyet Müdürlüğü, banka hesabı bilgilerinin paylaşılmaması, kaynağı belirsiz bağlantılara tıklanmaması, banka hesaplarına ait onay kodu ve şifrelerin kimseyle paylaşılmaması, alışveriş sitelerinin güvenilirliğinin kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekti. (Emniyet Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete