GÜNDEM

Sosyal medya hesaplarınız güvende mi?

Dolandırıcıların yeni yöntemi, e-mail, instagram, twitter facebook gibi sosyal medya hesaplarını ele geçirerek baka hesaplarını boşaltmak.

Sosyal medya hesaplarınız güvende mi?
19-06-2022 22:05
19-06-2022 22:07
BATMAN
Google News

DOLANDIRICI ÇETELER DE DİJİTALLEŞMEYE AYAK UYDURDU

Dijitalleşmeyle birlikte dolandırıcılıkta da yöntemler değişti. Dolandırıcı çeteleri, sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşı dolandırmanın farklı yollarını üretmeye başladı. Batman’da da yüzlerce sosyal medya kullanıcısı, dolandırıcı çetelerinin mağduru oldu. Güvelik duvarını kırarak vatandaşların sosyal medya hesaplarını ele geçiren vatandaşlar, banka hesaplarına erişebiliyor, vatandaşın yakın çevresinden türlü gerekçelerle para dilenerek ağını genişletebiliyor.

GÜVENLİ OLMAYAN LİNKLERİ TIKLAMAYIN

Batman’da son zamanlarda yüzlerce vatandaşın sosyal medya hesabı çalındı. Çalınan hesapların üzerinden para toplayan ve banka hesaplarına erişen çeteler, vatandaşın korkulu rüyası haline gelmeye başladı. Sosyal medya ortamından iletilen ve güvenli olmayan link’lerin tıklanmaması, sosyal medya hesaplarının güvenlik duvarının güçlendirilmesi ve şüpheli durumlarda Alo 112’y ulaşılması gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?