SPOR

Spor dernekleri, Gençliğe bağlandı

Batman’da daha önce spor kulübü ve derneği olarak gecen bütün sivil toplum kuruluşları, Spor Kulübü unvanıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlandı.

Spor dernekleri, Gençliğe bağlandı
24-12-2022 02:32
23-12-2022 14:45
BATMAN
Google News

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik ve Kültür Evindeki kulüp başkanları ve yöneticileriyle yapılan toplantıda, İl Müdürlüğündeki yeni süreç hakkında bilgi verildi.

“93 DERNEK, KULÜP OLACAK”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk “İlk etapta İl Sivil Toplum İlişkiler Müdürlüğünden bize 93 kulüp ismi eldi. 26 Nisan 2022’de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu ile spor kulübü olan dernekler, dernek statüsünden çıkarılarak Spor Kulübü-Spor Anonim Şirketi statüsüne geçirildi. Spor kulüplerin 3 ay içinde fiziki ve elektronik devir teslim işlemleri yapılarak Bakanlığımız uhdesine geçirildi. Amacımız birlikte başarılı işlere imza atmaktır. Açık ve kapalı spor tesisleri bakımından hiçbir sıkıntımız yok” dedi.

“GEÇİŞ SÜRECİ ANLATILDI”

İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’in ardından söz alan Kulüplerden Sorumlu Şube Müdürü Ömer Polat “İlimizde faaliyet gösteren spor kulüpleri-spor anonim şirketleri ve üst kuruşların bundan sonraki iş ve işlemleri İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülecektir. İşlemlerin planlı, kontrollü ve sağlıklı yürütülmesi için kulüp tescili, isim değişikliği ve kulüp işlemleri ile ilgili diğer işlemler koordineli şekilde yürütülecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete