SAĞLIK

SPORA DÖNÜŞ KILAVUZU

MACFit Eğitmeni Anıl Altuntaş, spor rutinine dönmeye hazırlananlar için önerilerde bulundu. Anıl Altuntaş, “Spora ara vermek, geri dönmek için engel değil. Motivasyonunuzu yüksek tutun. Yavaş yavaş ilerleyin. Kendinize en az bir-iki hafta tanıyın. Gerçekten başarmak istediğiniz şeylerin listesini yapın” dedi

SPORA DÖNÜŞ KILAVUZU
09-06-2021 08:49
BATMAN
Google News

Türkiye’nin en büyük spor kulübü zinciri Mars Sportif, MAC ve MACFit markaları ile üyeleriyle yeniden buluşuyor. Mars Sportif, kademeli normalleşmeyle birlikte 1 Haziran itibarıyla kulüplerini açtı. Pandeminin başından itibaren online mecralarda uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirdiği canlı yayınlar ile evde hareketsiz kalmak istemeyenlere spor deneyimi yaşatan Mars Sportif, tüm kulüplerinde de hazırlıklarını tamamladı.

“Güçlü bağışıklık için egzersiz şart”

MACFit Eğitmeni Anıl Altuntaş, birçok kişinin kulüplerde spor rutinine dönmek için kararlı ve heyecanlı olduğunu söyledi. Daha hareketli bir yaşamın yanı sıra stres ve yorgunluktan kurtulmak isteyenlerin spora ilgi gösterdiğini belirten Altuntaş, “Pandemi döneminde hemen herkes zinde ve formda kalmak için düzenli egzersizin önemini kavradı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğru beslenmek kadar önemli olan bir alışkanlık da düzenli egzersiz yapmak. Araştırmalar, daha sık egzersiz yapan ve daha yüksek fitness seviyesine sahip olan kişilerin vücudunda daha az enflamasyon olduğunu ortaya koyuyor. Bağışıklık hücreleri ise daha az enflamasyon olan vücutlarda çeşitli enfeksiyonlarla daha verimli bir biçimde savaşabiliyor” dedi.

Altuntaş, kulüplere kolayca geri dönüş yapmak için tavsiyelerde bulundu. İşte o tavsiyeler:

Motive olun: Spora ara vermek, geri dönmek için engel değil. Motivasyonunuzu yüksek tutun. İlk hafta dört-beş gün salona gitmek yerine iki-üç gidin. İkinci hafta bir ya da iki gün ekleyin. Yeme alışkanlıklarınızı da gözden geçirin.

Grup derslerine katılın: Grup dersleri daha iyi antrenman yapılmasına olanak sağlar. Ayrıca enerjiyi artırarak motivasyonu yükseltir. Böylece eğlenirken forma girmek de mümkün olur.

Kendinize zaman tanıyın: Antrenman seviyenizi ilk günden yüksek tutmayın. Yavaş yavaş, gün gün ilerleyin. Kendinize en az bir-iki hafta tanıyın. Gerçekten başarmak istediğiniz şeylerin bir listesini yapın.

Aceleye gerek yok: Egzersiz öncesi ısınmak, vücudun esnekliğini sağlamak açısından çok önemli. Isınmayı unutmayın. Zamanla ve sabırla kaybettiklerinizi geri almanız mümkün. Kaybettiğiniz sıvıyı yerine koyun, doğru miktarda su için.

Şarkı listesi oluşturun: Sevdiğiniz müziklerle bir antrenman çalma listesi hazırlayın. Aynı zamanda bu listeye en sevdiğiniz şarkıları ekleyip, bu şarkıları yalnızca antrenman yaparken dinleyin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete