HALKIN SESİ

SSK CADDESİ, ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

SSK CADDESİ, ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

SSK CADDESİ, ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR
24-10-2014 17:27
Google News

Batman’ın en eski caddelerinden birindeyiz bu hafta.

Esnaf haberi için ziyaret ettiğimiz SSK Caddesi’nde esnafın sorunlarını dinledik. Eskiden Protokol Caddesi olarak biliniyordu burası. Daha sonra isim değiştirdi ve SSK Caddesi olarak tanınmaya başladı. Yıllar önce kentin en hareketli ve işlek caddelerinden olan SSK Caddesi, şu anda kendi yağında kavrulan, kıt kanaat geçinen esnaflara ev sahipliği yapıyor. Zamanla ilgi kaybetti, şehrin kaymasıyla birlikte eski cazibesini yitirdi. Turgut Özal Bulvarı ve Gülistan Caddesi’nin kente kazandırılmasıyla birlikte daha da ilgi kaybettiklerine değinen SSK Caddesi esnafı, buranın yeninden bakıma alınıp, güzelleştirme çalışmalarıyla birlikte Batman’a kazandırılmasını istiyor.

İSİM DEĞİŞTİRDİ

Kozmetik ürünleri satan esnaf Mehmet Oktay, SSK Caddesi’nin ilgisiz kaldığını söylüyor. Yetkililerin duyarsızlığından yakınan Oktay “yıllar önce burası Protokol Caddesiydi. Sonradan SSK Caddesi olarak isim değiştirdi. Bu caddede SSK Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden başka hiçbir şey yok. Oysa eskiden çok işlek ve kalabalık bir caddeydi. Şehrin merkeziydi. Zamanla şehir büyüdü ve SSK Caddesi kentin kenar semti gibi olmaya başladı. Buraya bakım yapılmalı” diyor.

VİZYON PROJE HAZIRLANSIN

Barış Kırtasiye işlemecisi de Batman’da 20 yıllık esnaf. Daha önce merkezi konumda olan SSK Cadde’sinin eski önemini kaybettiğini vurgulayan esnaf “Bütün projeler Turgut Özal Bulvarına uygulanıyor. Burası için de bir vizyon proje yapılabilir” açıklamasını yaptı.

UNUTULDUK

Kozmetik ürünler satan Sedat Koç da 3 yıllık esnaf. Koç, cadde esnafının sorunlarıyla ilgilenilmediğini belirterek “Turgut Özal Bulvarı faaliyete geçtikten sonra bu cadde unutuldu. Buraya hiç yatırım yapılmadı. Hiçbir şey için geç değil, buraya uygulanacak güzel bir projeyle SSK Caddesi’ne eski hareketlilik kazandırılabilir” açıklamasını yaptı.

TRAFİĞE KAPATILSIN

Kırtasiyeci Yavuz Aslan da SSK Caddesi’nin sorunlarla boğuştuğunu ifade ediyor. SSK Caddesi’nin trafiğe kapatılarak alışveriş için cazibe yer haline getirilebileceğini söyleyen Aslan “Batman’da insanların rahat bir şekilde gezip alışveriş yapabileceği bir yere ihtiyaç var. SSK Caddesi bunun için uygun bir yerdir. Burası trafiğe kapatılsın. Peyzaj çalışması yürütülsün ve koca bir park görüntüsü kazandırılsın. Ayrıca alışveriş merkezleriyle de bu caddeye hareketlilik kazandırılabilir” dedi.

KÜÇÜK ESNAFI SORAN YOK

3 yıllık döner ustası Sezgin Sunar, Batman’ın Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarından ibaret olmadığını vurgulayarak “Batman bu iki caddeden ibaret gibi görülüyor. Oysa öyle olmamalı. Buraya da önem verilmeli. Buradaki küçük esnafın halini soran yok. Bu caddenin onlarca sorunu var ancak yetkililer bunu görmüyor. Buradaki esnaf, kirasını zor ödüyor. Kazancı giderek düşüyor. Turgut Özal Bulvarı’nda hareketlilik yaşanırken, buradaki esnaf ölme noktasına geliyor” diyerek sitemlerini iletti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete