GÜNDEM

“STAT YA KORUNSUN YA PARK YAPILSIN”

Çevre Gönüllüleri Derneği, 16 Mayıs Şehir Stadyumunun TOKİ’ye devredilmesini eleştirerek, bu alanın parka dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı.

“STAT YA KORUNSUN YA PARK YAPILSIN”
30-04-2017 19:34
Google News

 “DAHA ÖNCE DE AYNI MÜCADELEYİ VERMİŞTİK”

Stat alanının TOKİ’ye devredilmesi halinde beton yığınına dönüşeceğini iddia eden Çevre Gönüllüleri Derneği “Batman’ın yarım asırlık 16 Mayıs Stadının, yeni stat yapımına karşı TOKİ’ye beton yığınına dönüştürmek üzere devredilmesine baştan beri karşı çıktık.Hızla betonlaşan şehrimizde TOKİ tarafından kat sınırı olmadan bina ve AVM yapılması şehrimize  zarar verecektir. 16 Mayıs Şehir Stadının  doğal şekli ile korunması, yeşil alan veya park olarak düzenlenmesi gerekiyor. TOKİ, daha önce de Başta Endüstri Meslek Lisesi, Eski Bölge Hastanesi ve Öğretmen Evi bahçesini beton yığınına dönüştürmeye niyetlenmiş, dernek olarak imza kampanyaları, basın açıklamaları eylem ve etkinliklerle bu alanların betonlaştırılmasının önüne geçmiştik. 16 Mayıs Stadının, betonlaşmasının önüne geçilmesi için de henüz geç kalınmış değildir” dedi.

“ŞEHİR STADININ BETONA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ ÖNLENMELİ”

Antalya Şehir Stadının da Batman’daki benzer  yöntemle TOKİ’ye devredildiğini, Antalya Belediyesi ve İktidar Partisi Milletvekillerinin girişimi ile bu projeden vazgeçilerek stat yerinin yeşil alan ve müzeye  dönüştürülmesinin kararlaştırıldığını hatırlatan Çevre Derneği “Benzer bir kararla stadımızın bir beton yığınına dönüştürülmemesinin önüne geçmeliyiz. Stadın bulunduğu alan, altyapı ulaşım açısından AVM veya çok katlı binalar için elverişli değildir. Bu bölgenin imar planında kat sınırlaması 3-4 arasında olmasına rağmen TOKİ’ye verilen özel izinde kat sınırlaması ortadan kaldırılmıştır. 2016-2017 futbol sezonunda stat TOKİ’ye devrolacak, ticari bir mantıkla açık-kapalı stat yıkılarak burayı beton yığınına dönüştürülecektir. Batman Halkı, Ak Parti İl Teşkilatı, Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman Valiliği, Batman Belediyesi, TMOBB Bileşenleri ve STÖ’lere sesleniyoruz 16 Mayıs Şehir Stadına kentimizin geleceği açısından alanına sahip çıkmalıyız. Bu alanın beton yığınına dönüştürülmesi kararından vazgeçilmesini başarmalıyız. Şehir stadının betonlaşmasını hep birlikte önleyelim. Gelecek nesillere beton yığını bir kent değil, yeşil bir Batman bırakmak için el ele verelim” açıklamasını yaptı. (Yusuf Kavak) 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete