STEM Atölyeleri açıldı.

Batman’ın eğitim kalitesini artırmak, öğrencileri 21. yüzyıl becerileriyle donatmak amacıyla Batman Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve DİKA’nın katkılarıyla Batman Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’nde atölyeler açıldı.

STEM Atölyeleri açıldı.
11-07-2018 19:15
Google News

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, BİLSEM’i ziyaret ederek, öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı kursları inceledi. Atölyelerde açılacak kurslar sayesinde öğrencilerin, STEM eğitimleriyle proje bazlı öğrenecekleri, robotik ve kodlama hakkında bilgi sahibi olacakları belirtildi. Projenin, eğitime katıldığı 44 öğretmenle başlatıldığı bildirildi. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran “Öğretmen ve öğrencilerimizi çağın gerektirdiği bilgi teknolojileriyle donatmak, onları hayata hazırlamak bizim birinci önceliğimizdir. STEM, İngilizce’de Science (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) bilimlerinin baş harflerinden oluşan bir öğrenim modelidir.
STEM, çocukların günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara, ellerindeki materyallerle çözüm üretmelerini sağlayan bir 21. yüzyıl öğrenme modelidir” dedi.  (Milli Eğitim Basın)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete