SİYASET

STK’LAR ALANLARDAYDI

HDP ve DBP il teşkilatları, bölgede yürütülen operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle Yılmaz Güney Sinema Salonu önünde basın açıklaması düzenledi.

STK’LAR ALANLARDAYDI
07-02-2016 19:49
Google News

Milletvekili Saadet Becerikli, HDP İl Eş Başkanları Rojda Sürücü ve Abdulbari Karaağaç ile DBP İl Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Candemir’in katılımı ile düzenlenen basın açıklamasına bazı sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri de destek verdi.  Kitlesel basın açıklamasında konuşan HDP İl Eş Başkanı Rojda Sürücü, her akşam saat 19.00’da gerçekleştirdikleri gürültü eylemine katılımın daha yüksek olması için çağrı yaptı.

“BU ATEŞ HEPİMİZİ YAKAR”

Milletvekili Saadet Becerikli ise Cizre'de bir evin bodrumunda hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralıların ölüme terk edildiğini belirterek “Bu tehlikeli bir gidişattır.  Yaralılar tedavi edilmelidir, ardından bir suç söz konusu ise hukuki makamlarca yargılanır. Evlere ateş düşüyor, anaların yüreği yanıyor. Türkiye halklarının yaşananlara sessiz kalmaması gerekiyor. Aksi durumda bu ateş hepimizi yakacaktır” dedi. Becerikli, zulme karşı ses çıkarma eylemine sahip çıkılması çağrısında bulundu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete