GÜNDEM

STK’LAR BARIŞ İÇİN TOPLANDI

Batman’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK), yaşanan ölümlerin son bulması, barış ve huzur ortamının tesisi için bir araya geldi.

STK’LAR BARIŞ İÇİN TOPLANDI
27-08-2015 19:48
Google News

Eczacılar Odası’nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, barış sürecinin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. STK temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan Barış İnisiyatifi’nin Divanı’na Baro Başkanı Ahmet Sevim, Sağlık-Sen Başkanı Zahir Seven, Mazlum Der Başkanı Hasan Argünağa, Kamer'den Nezahat Kapucu ve Petrol İş Başkanı Mustafa Tekik seçildi. Sendikalar, meslek odaları, dernek, vakıf ve sivil kurum temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, diyalog kanallarının yeniden açılması gerektiğine dikkat çekildi.

BARIŞ İÇİN TÜM YOLLAR DENENECEK

Toplantıda STK temsilcileri, yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmeler yaptı. Basın ve kitle iletişim araçlarıyla batı kamuoyuna barış çağrıları yapılması, yerelden genele basın açıklamaları, yürüyüşler, açlık grevleri ve çeşitli eylemselliklerin hayata geçirilmesi yönünde görüşler dile getirilirken, toplantıya ilişkin genel değerlendirme ve sonuç bildirgesinin ise önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacağı bildirildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?