GÜNDEM

STK’LAR BUGÜN ALANLARDA OLACAK

DBP ve HDP Batman İl Teşkilatları, bölgede yürütülen operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

STK’LAR BUGÜN ALANLARDA OLACAK
05-02-2016 19:09
Google News

Basın açıklamasında konuşan parti yetkilileri bugün saat 13.00’de düzenleyecekleri kitlesel basın açıklamasına katılımın yoğun olması için çağrıda bulundu.

“YAŞANANLAR İNSANLIĞI BİN YIL GERİYE GÖTÜRÜYOR”

DBP Merkez İlçe binasında düzenlenen basın açıklamasına HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç, DBP İl Eş Başkanı Mehmet Candemir ve İl Genel Meclis Üyesi Eş Başkanı Mehmet Salih Altun konuşması olarak katıldı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşananlara dikkat çeken HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç “Cizre’de iki katlı bir ev yakılarak 9 sivil insan katledildi, 25’ten fazla yaralı var. Bu bir vahşettir. Bu vahşeti uygulayan ise saraydır. Kürt halkı şu anda direnişini sürdürüyorsa bunu tüm insanlık için yapıyor. İnsanlığın barbarlığa dönüşmemesi için yapıyor. Çünkü şu anda sürdürülen vahşet, insanlığı bin yıl geriye götürmektedir. O halde direniş içerisinde olan Kürt halkını yalnız bırakmamak gerekiyor” dedi. Karaağaç, operasyonları ve sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla bugün saat 13.00’de Yılmaz Güney Sinema Salonu önünde düzenlenecek olan kitlesel basın açıklamasına tüm Batman halkını davet etti. (Yusuf Kavak)

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete