SİYASET

STK’LAR, HDP’NİN DEMOKRASİ MİTİNGİNİ DESTEKLEYECEK

Batman Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, 15 Temmuz darbe girişimine karşı HDP Batman İl Başkanlığı tarafından düzenlenmesi planlanan Demokrasi Mitingine destek vereceklerini bildirdi.

STK’LAR, HDP’NİN DEMOKRASİ MİTİNGİNİ DESTEKLEYECEK
05-08-2016 21:44
Google News

Petrol-İş Sendikası Şubesinde düzenlenen toplantıda konuşan Genel-İş Şube İl Eş Başkanı Narin Erol, darbe girişimini kınadıklarını belirterek “Bir darbe girdabından daha son anda kurtulduk, Meclis bombalandı, yüzlerce insan yaşamını yitirdi. Darbe girişimini kınıyor, sorumlularının evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde yargılanarak gerekli cezaları almalarını istiyoruz. AKP iktidarı, ülke kamuoyunda yakaladığını iddia ettiği birlik ve beraberlik ruhuna uygun davranarak OHAL uygulamalarını terk etmesi, demokrasi ve özgürlükleri bir an önce hayata geçirmesi gerekiyordu. Ancak başlatılan operasyonlar ve kamu çalışanlarının görevden alınması, bu işin fırsattan istifade cadı avına dönüştüğü kaygılarına yol açmaktadır” dedi.

“OPERASYONLAR CADI AVINA DÖNÜŞMEMELİ”

Pazar günü saat 17.00’de 16 Mayıs Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilecek olan Demokrasi Mitingine bütün Batman halkını davet eden Erol “Platform olarak Türkiye’nin, darbeler ile anılmak yerine, bu darbelere karşı radikal demokrasiyi tesis ederek bütün dünyaya örnek olması gerektiğini düşünüyor, bu yöndeki bütün çabaları göstereceğimizin bilmesini istiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete