GÜNDEM

STK’LAR “KARARI TANIMIYORUZ”

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, İkiköprü Belediye Başkanı Osman Karabulut ve Beşiri Belediye Başkanı Mustafa Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 22 kişi hakkında verilen görevden uzaklaştırma kararı, Demokrasi Platformu tarafından protesto edildi.

STK’LAR “KARARI TANIMIYORUZ”
16-10-2015 18:36
Google News

Belediye binası önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına, platforma üye SES, KESK, Eğitim Sen, Genel İş, Esnaf ve Sanatkârlar Odası gibi sendika ve derneklerin temsilcileri atıldı. 

OTURMA EYLEMİ YAPACAĞIZ

Eylemde konuşan Belediye Başkanı Sabri Özdemir “İçişleri Bakanlığının kararı geri çekilene kadar Belediye binası önünde oturma eylemi başlatacağız. Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz” dedi.

AK PARTİ 1 KASIM’DA HESAP VERECEK

Basın açıklamasını okuyan SES Başkanı Mustafa Yurtsever ise “Öz yönetim açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle seçilmişlerimiz görevden alındı. Bu uygulama halkın iradesine, halkın tercihine ve halkın onuruna yapılmış bir darbedir. Bu siyasi kararı tanımıyoruz. Halkın % 56’sının oyunu alan seçilmişlere uygulanan bu tutum, halkın iradesine saygısızlıktır. Ama bir gün gelecek, AKP tüm ülke halkalarına hesap verecektir. İşte o gün, 1 Kasım’da yapılacak olan erken genel seçimdir” dedi. Yapılan açıklamadan sonra katılımcılar serbest kürsüye katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete