GÜNDEM

STK’LAR TÜRKİYE PETROLLERİ İÇİN TOPLANDI

Batman’da faaliyet gösteren yaklaşık 40 Sivil Toplum Örgütü Türkiye Petrolleri (TP) Batman Bölge Müdürlüğünün küçüleceği söylemlerini görüşmek üzere bir araya geldi.

STK’LAR TÜRKİYE PETROLLERİ İÇİN TOPLANDI
02-11-2016 21:50
Google News

Petrol-İş Sendikası’nın öncülüğünde bir araya gelen STK’lar, söz konusu küçülme sorununu konuştu. Düzenlenen programa Petrol-İş Sendikası Genel Merkezi Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz ve yaklaşık 40 STK temsilcisi katıldı. Yıllar önce entegre bir yapıda olan TP’de İpragaz, Petrol Ofisi, Tüpraş ve BOTAŞ’ın bir bütün olarak çalışmakta olduğunu belirten Petrol-İş Batman Şube Başkanı  Kaygsuz, o dönemlerde 7 bin dolayında petrol emekçisinin TP bünyesinde çalıştığını anlattı.

“HER PARÇALADIKLARI BÖLÜMLER, ÖZELLEŞEREK YOK OLDU”

Her parçaladıkları bölümlerin özelleşerek yok olduğunu ifade eden Kaygusuz: “Şuan İpragaz da yok, Petrol Ofisi de yok, Tüpraş özelleşti ve Botaş’da yarı özel bir şekilde işletiliyor. Türkiye Petrolleri’nde şuan da yapmak istedikleri hedef TP’nin özelleştirilmeye hazırlamak. Kuyu tamamlama, sondaj, jeofizik, gemi arama gibi faaliyetleri alıp TPİC’e devretmek.”diye konuştu.

“TP ÜZERİNDE UĞURSUZ ELLER DOLAŞIYOR”

Petrol İş Sendikası Genel Merkezi Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik ise, TP’nin üzerinde uğursuz ellerin dolaştığını söyledi. Herkesin Petrol-İş’e ve Batman’a sahip çıkması gerektiğini belirten Tekik: “TP Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri’ni ortadan ikiye bölüp istihdamı, üretimi ve yatırımı yarı yarıya azaltacak bazı uygulamalara yılbaşından sonra gitmek istiyor. 3 aydan bu yana Ankara’da bütün politik zeminlerde çeşitli girişimlerde bulunduk ama henüz bir sonuç alamadık. Açık söylemek gerekirse Enerji Bakanlığı’nın bu niyetini geri çevirebileceğimize emin değiliz. Bu anlamda da Batman’ın demokratik kitle örgütlerinden destek talep ediyoruz.”dedi. Program karşılıklı görüş alış verişinde bulunularak son buldu. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete