GÜNDEM

STK’LARDAN DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ

Batman’da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları önceki gece Türk Silahları Kuvvetleri içerisinde bazı üst düzey rütbelilerin darbe girişiminde bulunmasını kınayarak yapılanın yanlış olduğuna dikkat çekti.

STK’LARDAN DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ
17-07-2016 21:24
Google News

Türkiye tarihi bir süreçten geçtiğini belirten TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, yaptığı yazılı açıklamada TÜMSİAD ve kardeş kuruluşlarının demokrasiye zarar vermeye çalışan her türlü girişimin karşısında olduğunu kaydetti.

“HALK DARBECİLERE DARBE YAPTI”

Darbe girişimine tepki gösteren MÜSİAD darbeye karşı sokaklara çıkan halkın “Türkiye’de darbe” deyimine de en büyük darbeyi vurduğunu söyledi. MÜSİAD yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.  “15 Temmuz gecesi, karanlık güçlerin el uzattığı iradesine sahip çıkmak için meydanları dolduran, tankların üzerine çıkan kahraman milletimiz yalnızca darbe girişimini püskürtmekle kalmamış, aynı zamanda Türkiye’de darbe deyimine de en büyük darbeyi vurmuş.”

“ÜLKEDE ARTIK DARBELER DEVRİ KAPANDI”

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, Saadet Partisinin darbelerden en çok zarar gören bir siyasi parti olduğunu hatırlatarak, Darbelerin bir ülkeye ne kadar büyük kayıplar verdiğini en iyi biz biliyoruz” dedi.

“KAZANILAN DEMOKRASİ OLDU”

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Genel Başkanı Hüseyin Aslan yaptığı açıklamada, “Ülkemizin ve milletimizin birliğini, huzurunu ve refahını bozmak isteyenler, milli irademizin seçilenleri Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Başkomutanlık makamının şiddetle çiğnenmesini biz turizmler olarak asla kabul etmeyiz.’’ Dedi.

TÜM MUHTARLAR DERNEĞİ DE DARBE GİRİŞİMİNİ KNADI

Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, “15 Temmuz günü, gece vakti halk, askeriyeden bir grubun Ankara ve İstanbul merkezli eylemleriyle bir dönem Türkiye’de yaşanan darbeyi hatırlar gibi oldu. Yapılan girişimlerin mahiyetinin halka gayet olumsuz etkilere sebep olacağı kesindi. Bunun bilincinde olan halkın birçoğu, demokrasiyi yaşatmak adına şu anki mevcut düzene destek ve eylemcilere karşı tavırlarını sertçe dile getirmek adına meydanlarda sabahladı.” İfadelerini kullandı.

“DARBE VE DARBE GİRİŞİMLERİNE MAALESEF BİR YENİSİ EKLENMİŞTİR.”

Barolar birliği de darbe girişimine tepki göstererek, konuya ilişkin şunları kaydetti:

Türkiye siyasal tarihinde yaşanan ve toplum üstüne bir kabus gibi çöken darbe ve darbe girişimlerine maalesef bir yenisi eklenmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihi toplumun geleceğine kasteden katliamlar ve akıl almaz cinnet hali nedeniyle tarihe kara bir leke olarak düşecektir.”

“UMARIZ MİLLETİMİZ BİR DAHA BÖYLE BİRŞEY İLE KARŞI KARŞIYA KALMAZ”

Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin darbe girişimine tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz 2016 . bu tarih de demokrasi yolculuğumuzda önemli belki de en önemli günlerden biri olarak yerini almıştır. 27 Mayıs 1960,12 Mart 1971,12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1998 tarihlerinden sonra 15 Temmuz 2016 tarihi de  asla unutulmayacaktır. Ancak bu günü diğerlerinden daha önemli kılacak şey artık darbelerin millet nezdinde hükmü olamadığı ve yok sayıldığıdır. Umuyor ve diliyoruz ki milletimiz bir daha bu tür bir girişim ile karşıya karşıya kalmaz.”

“DARBELER NE DÜN AMACINA ULAŞTI NE DE BUGÜN ULAŞACAK”

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu da darbe girişime tepki göstererek, darbelerin amacına ulaşmayacağını dile getirdi. Topluluk yaptığı yazılı açıklamada, “Her şeyden önce bu darbeyi yapanları, bunlara destek verenleri, yerel ve uluslararası iş birlikçilerini lanetliyoruz. Geçmişte yapılan darbeler ülkemize ve halkımıza hiçbir fayda sağlamadı.Ayrıca bu darbeler her alanda olduğu gibi özellikle de eğitim alanında  onlarca yıl ülkeyi geriletti.Halkımıza maddi ve manevi zararlar verdi.Darbeler ne dün amacına ulaştı ne de bugün ulaşacak.”dedi.

“ARTIK DARBE GÜNLERİ GEÇMİŞTE KALDI”

ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsüyle ilgili yazılı bir mesaj yayımladı.

Gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü, milletin sokaklara çıkmasıyla sonuçsuz kaldığını ifade eden Nasıroğlu, “Gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsünü, milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu girişim sonuçsuz kalması, ülkemiz için yeni bir milat ve milletimizi birleştiren demokrasi bayramı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

REKTÖR ADAYI, DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

Batman Üniversitesi Rektör Adayı Prof Dr Hakan Çoban da darbe girişimine karşı kınama mesajı yayımladı. Çoban, mesajında “Devlet içersinde örgütlenen FETÖ örgütü onun işbirlikçileri tarafından Cumhuriyetimize, Cumhurbaşkanımıza, yüce milletimize ve onun meşru hükümetine karşı girişilen alçakça ve haince her türlü fiili ve demokrasi dışı arayışlar karşısında olduğumuzu belirtiyor, ekibimle birlikte bu menfur kalkışmayı şiddetle nefretle kınıyoruz. Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve huzurunu tehdit edecek bu tür kişi ve teşebbüslerle mücadelemize devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“DARBECİLERE DARBE YAPILMIŞTIR”

Özgür Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Batman şube başkanı  Mustafa Sevinçer, darbe girişimine tepki göstererek, halkın darbe yapmak isteyen kişilere darbe yaptığını vurguladı.

15 temmuz 2016 günü Türk silahlı kuvvetleri içerisindeki  hain bir grubun milletin iradesine karşı yapmaya kalkıştığı darbeyi  şiddetle, nefretle kınıyoruz diyen Sevinçer, “80 milyon insanımızın iradesine yönelik yapılan bu alçakça kalkışmaya karşılık 80 milyon halkımız tarafından dur denilmiş ve böylece darbecilere darbe yapılmıştır. Türkiye Tarihinde yapılan en alçakça ve en vahşice darbe girişimi olarak tarihe kaydedilen bu kalkışma halkın demokrasiye sahip çıkmasıyla sonlandırılmıştır.”diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?