EĞİTİM

STK’LARDAN REKTÖR’E DESTEK ZİYARETİ

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ile Memur Sen öncülüğündeki 22 STK arasında yaşanan gerilimli basın açıklamalarından sonra Batman Sivil Platformu tarafından

STK’LARDAN REKTÖR’E DESTEK ZİYARETİ
23-06-2017 21:50
Google News

Rektör’e destek ziyareti gerçekleştirildi.

Batman Sivil Platformu’nda yer alan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Kara, Doğal Yaşam Derneği Emin Bulut, Seyyidler Vakfı’ndan İlyas Yeşilsoy, BATDER Yöneticisi Baki Kolu, Yeni Şehir Toki  Muhtarı Hamza Buldan, Teknoloji Derneği’nden Ufuk Baltaş ve Bekirhan Derneği’nden Hasan Yılmaz’dan oluşan heyet, Rektör Durmuş’u ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin verilen bilgide “Üniversiteyle ilgili açıklamaların, algı operasyonu olduğuna inanıyoruz. Kuruluşundan (2007 yılı) bu yana, 10 yılı aşkın sürede, geçmiş yönetimlere hiç bir tepki gösterilmemesi, çıkarlarına dokunduğu için yeni yönetime karşı bir tepkinin oluştuğu ihtimalini doğuruyor. Rektör Aydın Durmuş'un, kısa sürede kadrosunu kurması ve Üniversiteyi Batman'la bütünleştirme çabalarına, bazı çevrelerce gösterilen tepkiler, adil değildir. Üniversitemiz, kültürümüzün yaşatılması, bilim ve kalkınma için desteklenmesi gerekirken, kişisel çıkarlara alet edilmek istenmektedir. Üniversitemizin akademik, ekonomik ve sanatsal alanlara daha fazla alan yaratması ve yanlı spekülasyonlardan arındırılması gerekiyor. Rektörümüzün yanındayız” denildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete