EĞİTİM

STK’LARIN TOPLANTISINA REKTÖR BASKINI…

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 22 STK’nın üniversite ile ilgili basın açıklamasını basarak, ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

STK’LARIN TOPLANTISINA REKTÖR BASKINI…
14-06-2017 23:53
Google News

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 22 STK’nın üniversite ile ilgili basın açıklamasını basarak, ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

REKTÖR, BASIN AÇIKLAMASININ YAPILACAĞI YERE GELDİ

Memur-Sen İl Başkanlığı öncülüğünde, 22 STK’nın katılımı ile Batman Üniversitesinde yaşananlarla ilgili basın açıklaması yapılmak istendi. Açıklama yapılacağı bilgisini alan Rektör Durmuş, Memur-Sen binasına geldi. 22 STK’nın temsilcileriyle kapalı kapılar ardında görüşün Rektör Durmuş, üniversite ile STK’lar arasında uzlaşma sağlamak istediğini söyledi.

REKTÖR’DEN “HODRİ MEYDAN”ÇIKIŞI

Görüşmelerin ardından kameralar karşısında Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Ergin ile Rektör Durmuş arasında sitemkar sözler sarf edildi. Rektör Durmuş “hodri meydan, istediğiniz yerde ortak açıklama yapalım” dedi. Yaşananlar yüzünden  STK’ların basın açıklaması 40 dakika gecikmeli başladı. STK temsilcileri basın açıklaması yaparken, Rektör Durmuş ise başka bir salonda açıklamanın bitmesini bekledi. Rektör Durmuş, sendika binasından ayrılırken, STK temsilcilerini üniversitede ağırlayıp, iddialarla ilgili konuşmak istediğini söyledi.

REKTÖR, BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Rektör Durmuş, makamına döndükten sonra basın mensuplarına e-mail yolu ile gönderdiği basın açıklamasında “STK’ların, ‘üniversitedeki usulsüzlükler’le ilgili basın açıklaması yapacağını duydum. Hukuksuz uygulamalar hangileridir, neden bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuş, açıklık getirmek için basın açıklamasına katılmak istedim. Eğitim-Bir-Sen Başkanı Sayın Mehmet Ergin’i telefonla arayıp, basın açıklamasına katılacağımı, açıklamaların yüzüme karşı yapılmasını ilettim. Sendika ofisinde Sayın Ergin, basın karşısında problemleri tartışmanın etik olmayacağını nezaketle açıkladı. Basın önünde tartışmak maksadında olmadığımı, bilgi kirliliklerine açıklık getirmek istediğimi, bunu da ülkeme, Batman’a ve Üniversitemize zarar vermemek amacıyla yaptığımı söyledim” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete