GÜNDEM

STRES ÇARKINDA GÖRÜLMEYEN TEHLİKE!

Son günlerde özellikle çocuklar arasında yaygın olarak kullanılan "stres çarkı"nın, dikkat dağınıklığına ve bağımlılığa yol açabileceği ifade edildi.

STRES ÇARKINDA GÖRÜLMEYEN TEHLİKE!
31-05-2017 00:40
Google News

Dünyada ve Türkiye’de adeta yeni trend olan “stres çarkı”, son dönemlerde çocuklar ve gençlerin elinden düşmüyor. Sosyal medya aracılığıyla gündeme oturan “Stres Çarkı” her gecen gün tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da yaygınlaşmaya devam ediyor. Stres çarkı, çocuklar arasında daha yaygın kullanılıyor. Stres çarkının rahatlama sağlamadığını belirten uzmanlar, velileri uyarıyor.

“DİKKAT DAĞINIKLINA NEDEN OLUYOR”

Stres çarkının tüketim kültürünün dayatması olduğunu belirten Psikolog Özge Tuba Atalay, “Stres azaltma ile ilgisi bulunmayan çark hırs ve rekabet duygusuna sebebiyet verdiği için bilinenin aksine stresi arttırıyor. Bireylerin stres çarkının dönüşünü sürekli takip etme eğiliminde olmaları anti sosyal kişilik gelişimine zemin hazırlayabilir. Stres çarkının uzun süre kullanılması bireyin elinde gereç yoksunluğu yaşamasına ve sürekli arayış içerine girmesine yol açabileceği için dikkat dağınıklığı ve bağımlılığa yol açıyor. Bu nedenle ailelerin çocuklarına bunu kullandırtma noktasında dikkatli olmaları gerekiyor” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete