GÜNDEM

“SU HAKKI YAŞAM HAKKIDIR ENGELLEMEYİN”

DEDAŞ’ın 15 milyon liralık borç yüzünden Batman’a içme suyu sağlayan pompaların elektriğini kesilmesi, Tepkileri değerlendiren Belediye yönetimi gece yarısına kadar görüşmeleri sürdürmesine rağmen sabah saatlerinde elektrikler tekrar kesildi.

“SU HAKKI YAŞAM HAKKIDIR ENGELLEMEYİN”
04-09-2019 15:20
Google News

 

DEDAŞ’ın Batman’a su sağlayan su kuyuları ile pompalama istasyonunun elektriklerini kesmesi üzerine Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile birlikte, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve Muhtarların da katılımı ile Su kuyularının bulunduğu alanda basın açıklaması yaptı.
Başkanlar: “Taksitlendirme önerilerimize sıcak bakmayan DEDAŞ, borcu 3 taksitte ödememizi istiyor. Bizim aylık 3 milyonluk ödeme teklifimizi bile kabul etmiyorlar. Su hakkı yaşam hakkıdır. Halkımızın su almasını engellemeye yönelik çabalar yaşam hakkının ihlali anlamına gelir” diyerek tepkilerini ortaya koydu.
Belediyeyi 307 milyonluk bir borçla devraldık. Borçlarımızı ödemeye gayret ediyoruz. İller Bankası’ndan kredi almak için başvuruda bulunduk ancak banka bize kredi vermeye uygun olmadığını bildirdi. Bizler de kaynak arayışındayız. DEDAŞ 15 milyonluk borcunu 3 taksitte ödememizi istedi. Yaptığımız inceleme sonucunda ayda en fazla 3 milyonluk ödeme yapabileceğimizi yılbaşından sonra da yeni bir yapılandırma ile elektrik paralarını ödeyeceğimizi bildirdik. Ancak bunu kabul etmeyip şehre su veren pompalarımızın elektriklerini kestiler. Bu kesintiler sadece belediyeye veya belediye yönetimine yönelik değil, bütün Batman halkının cezalandırılmasını hedefliyor. Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor ve elektriklerin hemen verilerek halkın su ihtiyacının sağlanmasına yardımcı olunmasını talep ediyoruz.” 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete