HASANKEYF

SU SEVİYESİ MAKSİMUM SEVİYEDE

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan Ilısu Veysel Eroğlu Barajı'nın ardından göl sahasında kalan Hasankeyf'teki tarihi eserlerin yeni yerine taşınma işlemleri tamamlandı.

SU SEVİYESİ MAKSİMUM SEVİYEDE
06-07-2020 17:40
Google News


Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Veysel Eroğlu Barajı'nın su seviyesinin, maksimum düzeye ulaştığını belirtti. Hasankeyf'in köklü bir medeniyete sahip olduğunu ifade eden Koç “Dünyaya örnek olacak bir hassasiyetle taşınabilir eserler yeni Hasankeyf’e taşındı. 
Turistlerimizin arkeopark alanından kaleye nakli için değerlendirmeler yaptık. Üç limanımız hazır. Müze limanı ile kale limanı arasında yolcu taşınacak. Bölgenin yapısına uygun, konforlu, düşük ses seviyesine sahip tekne raporları hazırladık. Kale ve müze limanları arasında turistleri taşıyacağız. Tekneler 1 Eylül’de başlayacak. İki yaka arasında düzenli seferler olacak, konuklarımız burada tura çıkacak. Jet ski, hız tekneleri gibi su üstü sportif faaliyetler olacak. Yamaç paraşütleri ve gençlik kampı düşünüyoruz. Bölgenin incisi diyebileceğimiz bir Hasankeyf ile konukları ağırlayacağız. Hasankeyf'in su altında kalmayan ağlayan mağarası, şelalesi, Şahap Vadisi, Saha Vadisi, Atlıhan ve doğal güzellikleri, trekking ile ilgilenen ve doğa yürüyüşünü sevenlerin ilgisini çekecektir”
dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete