ASAYİŞ

SUÇ ÇETESİNE 12 İLDE BASKIN!

Aralarında Batman’ın da bulunduğu 12 ilde yürütülen change tır soruşturmasında firari 3 kişinin daha gözaltına alınmasıyla yakalanan şüpheli sayısı 40'a yükseldi.

SUÇ ÇETESİNE 12 İLDE BASKIN!
13-09-2021 12:34
BATMAN
Google News

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Ekipleri, suç örgütü kurarak motor ve şasi numaralarını değiştirdikleri rehinli, çalıntı, hacizli ve yakalamalı tırları piyasaya süren 42 kişiye yönelik 12 ilde operasyon başlattı. Operasyonda gözaltı sayısı 40’a yükseldi. Zanlıların 141 milyon 586 bin lira değerindeki taşınır ve taşınmaz mallarının satışının önlenmesi için tedbir kararı alındı.

KAZADA AĞIR HASAR GÖREN 4 TIR, MOTOR VE ŞASİ NUMARALARI DEĞİŞTİRİLEREK TRAFİĞE GİRMİŞ

Ekim 2020'de yapılan araştırmada, trafik kazasında ağır hasar gören 4 tırın kazalardan 3 ve 15 gün gibi kısa sürelerin ardından yeniden trafiğe çıkması şüpheli bulunarak, ilk inceleme başlatıldı. Ağır hasarlı tırların motor ve şasi numaralarının Almanya, İsveç, Gürcistan ve Ukrayna'dan çalınarak Türkiye'ye getirilip 1000–2000 dolara satılan aynı marka ve modeldeki 4 sağlam tıra işlendiğini ve bu yöntemle çalıntı tırların trafiğe çıkarıldığı belirlendi. Yurt dışından çalınarak getirilen tırların yanı sıra yurt içinden de çok sayıda rehinli, çalıntı, hacizli ve yakalamalı tırın, suç örgütü aracılığıyla Adana, Konya ve Batman'daki atölyelerde lazer yazıcılarla motor ve şasi numaraları değiştirilip, beyinlerine müdahale edilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi.

BAZI ARAÇLAR PRES MAKİNESİYLE ORTADAN KALDIRILMIŞ

Motor ve şasi numaraları başka tırlarda kullanılan ağır hasarlı araçlardan bazılarının otoparklarda saklandığı, bazılarının da hurdacılarda pres makinesiyle ortadan kaldırıldığı belirlendi. Suç örgütü elebaşı S.K.’nin 5 yıl öncesine kadar üzerine kayıtlı mal varlığı bulunmazken, suçtan elde ettiği gelirle büyük bir servet sahibi olduğu ileri sürüldü. Operasyonda yakalanan 40 şüphelinin 141 milyon 586 bin lira değerindeki 164'ü tır olmak üzere 225 araç, 28 ev, arsa ve iş yerlerine şerh konuldu. Hakkında gözaltı kararı olan 2 firari aranıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete