GÜNDEM

SULAMA BİRLİĞİ’NDEN ÇİFTÇİYE UYARI

Malabadi Sulama Birliği Başkanlığı, Batman Sağ Sahil ve Batman Silvan Sulama Alanlarında ikinci tarım ürünü ekilmemesi konusunda çiftçiyi uyardı.

SULAMA BİRLİĞİ’NDEN ÇİFTÇİYE UYARI
11-08-2021 16:36
BATMAN
Google News

UYARALAR FAYDA ETMİYOR, İKİNCİ ÜRÜN EKİLİYOR

Uyarıda “Malabadi Sulama Birliği Başkanlığı’nca işletilen Batman Sağ Sahil, Batman Sol Sahil ve Batman Silvan Sulama Alanlarının su kaynağını teşkil eden Batman Barajıdır.

2021 sulama yılında tüm Türkiye’de yaşanan kuraklık nedeni ile sulama alanlarımızda su tüketimini daha da tasarruflu kullanarak su kaynağımızın bu sulama sezonu için yeterli olmasını sağlamak gerekir. İşletme, bakım ve yönetim sorumluluğu Sulama Birliğimizde bulunan Batman Sağ Sahil ve Batman Silvan Sulama Alanlarında ikinci ürün ekiminin yapılmaması konusunda daha önce yapılan yazılı, mesajlı ve şifai uyarılara rağmen, çiftçilerin yoğun olarak söz konusu alanlarda ikinci ürün ekimi yaptıkları tespit edilmiştir” denildi.

SULAMA PLANLAMASI YAPILDI, İKİNCİ ÜRÜN EKMEYİN

Oysaki Sulama Birliği’nce verilen sulama beyannameler kapsamında sulama planlaması yapıldığı belirtilen açıklamada “İkinci ürün sulaması için sulama beyannamesi verilmediğinden, ikinci ürün planlamaya dahil edilmemiştir. Bu alanlarda ekilmiş ikinci ürünün sulama suyu ihtiyacının karşılanması mümkün değildir. Planlama kapsamındaki ekili alanların sulama suyu ihtiyacında ciddi sıkıntıların yaşanmaması, bununla birlikte mağduriyetlerinin oluşmaması, sosyal ve hukuki problemlerin yaşanmaması sebebiyle, 6172 sayılı kanun gereği ikinci ürün ekiminin yapmış olan çiftçilerden de su kullanım hizmet bedelinin de dört kat alınması kararı alınmıştır” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete