SİYASET

“Sulh ve selamet için çabalıyoruz”

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Batman'da STK temsilcileriyle buluştu. Programa, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Abdullah Akif Gür ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile kanaat önderleri katıldı.

“Sulh ve selamet için çabalıyoruz”
02-04-2022 03:00
02-04-2022 13:11
BATMAN
Google News

GEÇİCİ BİR SÜREÇ

Dernek ve sendika temsilcileriyle bir araya gelen Kurtulmuş “Türkiye 2021'de bütün dünyadaki ekonomilerin çoğunda ciddi şekilde pozitif olarak ayrıştı hem çok yüksek bir büyüme hızına ulaştı hem Türkiye'nin cari açığı ciddi şekilde makul seviyelere gelmiş oldu. Türkiye büyük bir ihracat çıkışı yakalamış oldu. Tabi bu arada diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de başta enflasyon, hayat pahalılığı olmak üzere üretim maliyetlerindeki artışlar olmak üzere vatandaşlarımızın günlük hayatını etkileyen ve maalesef hayat standartlarını olumsuz yönde etkileyen birtakım gelişmeleri hep beraber yaşadık, yaşıyoruz. Bu anlamda da halkımızın çektiği eğer güncel hayatın içerisinde bazı sıkıntılar varsa bunların hiçbirini göz ardı etmeden bunların hepsini nasıl çözülebileceğini ortaya koyuyor ve elimizden geldiğince eskilerin tabiriyle eldeki imkanlar müsaade ettiği oranda bunları çözebilmek için gayret sarf ediyoruz. Bundan sonra da sarf edeceğiz. Bu sürecin geçici olduğunu biliyoruz. Bunun bir parantez olduğunu biliyoruz ve vatandaşlarımızın üzerindeki özellikle hayatın pahalılaşmasıyla ilgili yükleri en az seviyeye indirerek bu anlamda vatandaşımızın daha güçlü şekilde yarınlara ilerlemesi için gayret sarf ediyoruz” dedi.

“SULH VE SELAMET İÇİN GAYRET SARF EDİYORUZ”

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın 36. günü geride bıraktığını anımsatan Kurtulmuş “Yakılan yıkılan şehirler, milyonlarca insanın göç etmek zorunda kalması ve fevkalade dramatik bir tablonun hem Ukrayna halkının üzerinde hem de Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla iki tarafta ortaya çıkmış olması. Bunların gayet iyi değerlendirilmesi gerektiğini biliyoruz. Türkiye olarak bu süreçte de fevkalade hassas ve titiz bir şekilde bu sorunun çözülebilmesi için Cumhurbaşkanımız bütün imkanlarını seferber ederek hükümetimiz bu sorunun çözülerek bölgede bir an evvel sulh ve selametin sağlanması için gayret sarf ediyoruz. Bu süreçte maalesef bütün dünya Türkiye'nin su süreçteki tavrını olumlu bulurken burada güçlü bir şekilde Türkiye'nin eğer iki taraf arzu ederse arabuluculuk yapabileceğini görürken ve bu anlamda bütün dünya ülkeleri Türkiye'yi takdir ederken ne yazık ki bizde hiçbir şeyden memnun olmayan muhalefet Türkiye'nin bu süreçte takınmış olduğu tavırlardan rahatsızlık duyuyor. Türkiye’nin bu savaşın sona erdirilmesi konusunda fevkalade itibarlı bir arabuluculuk görevini ya da iyi niyetli uzlaştırıcılık görevini yapmasından da rahatsızlık duyuyorlar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?