GÜNDEM

SUNİ YOLLA DOĞAN BOĞAYA 500 TL TEŞVİK…

Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi olup suni tohumlama yoluyla doğan boğa ve ineklere devlet tarafından 500 TL’lik teşvik ücreti veriliyor.

SUNİ YOLLA DOĞAN BOĞAYA 500 TL TEŞVİK…
06-07-2017 18:36
Google News

25 KLİNİĞE BOĞA SPERMİ VE SIVI AZOT VERİLİYOR

Suni tohumlamada kullanılan boğa spermi ile doğan boğa ve ineklere devlet tarafından teşvik ücreti olarak 500 TL veriliyor. Malatya’dan haftada bir gelen araçla Batman’da ki 25 adet kliniğe Boğa Spermi ve Sıvı Azot veriliyor.

PEKİ SUNİ TOHUMLAMA NASIL YAPILIYOR

Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz, verdiği bilgide “En iyi boğalardan alınan spermler, sperma tanklarının içerisinde -196 C de sıvı nitrogen gazının içerisinde saklanıyor. Daha sonra bu boğa spermleri ihtiyaç halinde sperma tanklarının içerisinden çıkarılıp boğalara ve ineklere enjekte ediliyor ve böylece hayvanlarda döllenmenin meydana gelmesi sağlanıyor. Bu döllenmenin ardından doğan hayvanlar da hem çok sağlıklı ve verimli oluyor hem de hastalıklara kolay kolay yakalanmıyorlar” dedi.

SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİ BİRLİĞİ İHTİYACI KARŞILIYOR          

Başkan Durmaz, Suni Tohumlama Teknikeri olduğu için tohumlamada ihtiyaç duyulan sperm ve sıvı azot ikmalini de yaptıklarını ve suni tohumlama yönteminden faydalanmak isteyen vatandaşların birliğe başvuruda bulunabileceklerini söyledi. (Ferit Şimşek)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete