GÜNDEM

ŞÜPHELİ ASKER ÖLÜMLERİ AYDINLATILSIN TALEBİ!

Askeri kışlalarda çeşitli tarihlerde çocuklarını şüpheli bir şekilde kaybeden Batmanlı aileler, çocuklarının ölümüne ilişkin delillerin karartılarak ölümlerin intihar olarak gösterildiğini ifade ederek, adalet talebinde bulundu.

ŞÜPHELİ ASKER ÖLÜMLERİ AYDINLATILSIN TALEBİ!
01-06-2014 21:11
Google News

Zorunlu askerlik yapan çocuklarının farklı tarihlerdeki şüpheli ölümlerine dikkat etmek üzere Batmanlı 5 aile, İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan basın açıklamasında bulundu. Ailelerin çocuklarının ölümüne ilişkin adalet taleplerini dile getirdikleri açıklamasına İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır ve kimi STÖ temsilcileri de katılarak destek verdi.

Aileler adına hazırlanan basın açıklamasını, 6 Mart 2013 tarihinde, Muş'un Hasköy ilçesinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren asker Abdurrahman Çiftçi'nin ağabeyi Mehmet Eşref Çiftçi okudu.

'DELİLLER ORTADAN KALDIRILMIŞTIR'

Kışlalarda yaşanan şüpheli ölümlerin birçoğunu "intihar" olarak gösterildiğini belirten Çiftçi, söz konusu ölümlerin intihar olmadığını ifade ederek, "Çocuklarımız maalesef canına kıyılmamıştır. Bunu araştırmakla görevli olay yeri inceleme ekipleri, görevlerini yerine getirememişlerdir. Olay yerinde bulunan deliller emir komuta zinciri altında ortadan kaldırılmıştır. Göstermelik delil tespitleri yapılmıştır. Olay yerinde olmayan erler sindirilerek tanık gösterilmişlerdir. Olaya neden olan karanlık şahıslar sahte deliller üretip, gerçekmiş gibi hikayeler uydurmuşlardır" dedi.

Çiftçi, hükümetin bu konunun üzerinde durmasını talep etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete