SAĞLIK

“ŞÜPHELİ HASTALAR, BÖLGE’YE…”

Özel Batman Hastanesi ve Zilan Hastaneleri Bilim Kurulu, basın mensupları ile sosyal mesafeli toplantıda bir araya gelerek, korona virüsle mücadele konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“ŞÜPHELİ HASTALAR, BÖLGE’YE…”
02-04-2020 20:07
Google News

 

Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Tüzün, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ergün Tozpokaran, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yard. Doç. Hamdi Sözen, İç Hastalıkları (Dâhiliye) Uzmanı Doktor Mehmet Mustafa Özer ve Kardiyoloji Uzmanı Doktor İbrahim Beydilli’den oluşan Bilim Kurulu, basın mensuplarına virüs salgınıyla mücadeleyi anlattı. Sağlık Müdürlüğü ile yapılan istişareler kapsamında şüpheli tüm hastalı Batman Bölge Devlet Hastanesine yönlendirdiklerini belirten Bilim Kurulu “En ufak bir şüphede hastamızı Bölge Hastanesine sevk ediyoruz. Şu ana kadar sevk ettiğimiz hiçbir hastada virüse rastlanmadı.  Şimdilik planlama bu şekilde. Elbette virüs vakaları artması halinde karantina hastası alacak kapasite ve donanıma sahibiz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Ancak vakalar şu anda korkutucu boyutta değil. Bölge Hastanesinin kapasitesi de şimdilik bu hastalar için yeterli. Batman’da 7 vakanın bulunduğu bilgisi paylaşıldı. İnsanlarımız izolasyon sağlayıp, sosyal teması azaltırsa ve el yıkamaya özen gösterirse korktuğumuz şey başımıza gelmez” dedi.

BATMAN’A ACİL TEST KİTİ GELDİ

Zilan ve Batman Hastanelerinin Bilim Kurulu, gazetecilerle yaptıkları toplantıda, Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde kullanılmaya başlanan acil test kiti ile korona virüs şüphelilerinin testlerinin 4 dakikada belirlenebildiğini açıkladı. Bilim Kurulu “Batman’da acil test kitleri kullanılmaya başlandı. Şüpheli vakalar Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde bu kit ile test ediliyor. 4 dakikada sonuç veriyor” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete