GÜNDEM

SÜRAHİ KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

Kaynak suyu temiz ve içilebilir olmasına rağmen hazır su tüketiminin yoğun olduğu Batman’da, sürahili döneme geri dönülmesi için başlattığımız kampanya, destek görüyor.

SÜRAHİ KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ
19-06-2019 23:55
Google News

Analiz raporlarına göre Batman’ın içme suyu temiz olmasına rağmen kentteki cafe, lokanta ve toplu kullanım alanlarında hazır su tüketiliyor. Evde çeşme suyu içen vatandaş, dışarıda hazır su tüketiyor, kentte her gün tonlarca atık pet şişe ortaya çıkıyor. Sokağa atılan pet şişeler, toprağı ve doğamızı kirletiyor. Lokanta ve cafelerde esnaf, kazanç elde edebilmek için masalara hazır su bırakırken, vatandaş marketten aldığı suya 1,5 TL, cafede içtiği suya ise en az 4 TL ödüyor. İsrafın ve kirliliğin sona ermesi için sürahili döneme geri dönülmesi yönünde başlattığımız kampanya ise sosyal medyada büyük destek görüyor.

VATANDAŞ DESTEKLİYOR

Gazetemize ulaşan vatandaşlar “Sürahili su dönemine tam destek. Eskisi gibi olmalı. İstanbul’da çeşme suyu, çamur gibi. Batman’ın suyu temiz çok şükür. Bir küçük su şişesi, cafelerde 4 lira. O paraya yazık. İsraf oluyor” dedi.

ESNAF, SÜRAHİ BARDAKLARLA DESTEK VERDİ

Şemsiyeli Sokak’ta bulunan Yılmaz Usta Bıçak Doğramalı Tantuni Salonu da işyerindeki yemek masalarına sürahi ve bardaklar koyarak, kampanyamıza destek verdi. (M. Zeki Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete