GÜNDEM

SÜRAHİ VE SEBİL TALEBİ

Batman’da hazır su yerine temiz ve içilebilir kaynak suyumuzun kullanılmasını sağlamak, israfı önlemek ve pet şişe atığını azaltarak çevre kirliliğinin de önüne geçmek amacıyla kampanya başlattık.

SÜRAHİ VE SEBİL TALEBİ
28-06-2019 00:35
Google News

 

Cafe, lokanta ve halka açık mekânlarda hazır su yerine sürahilerde Batman’ın içme suyunun ikram edilmesini sağlamak amacıyla başlattığımız kampanyanın devamında sebil talebi ortaya çıktı.

HAZIR SU YERİNE İŞLEK NOKTALARA SU SEBİLİ

Analiz raporlarına göre Batman’ın içme suyu temiz olmasına rağmen kentteki cafe, lokanta ve toplu kullanım alanlarında su, parayla satılıyor. Hazır su tüketimine bağlı olarak her gün tonlarca atık pet şişe ortaya çıkıyor. Sokağa atılan pet şişeler, toprağı ve doğamızı kirletiyor. Hazır su şişeleri marketlerde 1,5 TL’den satılıyor, lokantalarda ise 4 TL’den hesaba yansıyor. Temiz ve ucuz kaynak suyu bulunan Batman’da, hazır su tüketme alışkanlığı giderek yaygınlaşıyor. Batman’da, temiz ve içilebilir kaynak içme suyu kullanımının artmasını sağlamak, doğa kirliliği ve israfın önüne geçmek amacıyla cafe ve lokantalarda sürahili döneme dönülmesi gerektiği yönünde kampanya başlattık.

BELEDİYE, SU SEBİLİ KURSUN

Kampanyamızın devamında sebil ihtiyacı gündeme geldi. Batman Belediyesinin, kentin işlek noktalarına, sabit su sebilleri kurması isteniyor. Bu sayede vatandaş, içme suyu ihtiyacını sebillerden karşılarken, hazır su kullanımı, israf ve çevre kirliliğinin de azalacağı öngörülüyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?