GÜNDEM

SÜRAHİLİ DÖNEM YENİDEN BAŞLASIN

Analiz raporlarına göre Batman’ın içme suyu temiz olmasına rağmen kentteki cafe, lokanta ve toplu kullanım alanlarında hazır su tüketiliyor.

SÜRAHİLİ DÖNEM YENİDEN BAŞLASIN
16-06-2019 21:33
Google News

 

Hazır su tüketimine bağlı olarak kentte her gün tonlarca atık pet şişe ortaya çıkıyor.

EVDE ÇEŞME SUYU, DIŞARIDA HAZIR SU

Halk Sağlığı Kurumu, Batman’ın şebeke suyunun kirli olmadığını açıklamasına ve evlerde çeşme suyu tüketilmesine rağmen kahvehane, lokanta, pastane, cafe, internet cafe, çay bahçesi gibi tüm işletmelerde su, parayla satılıyor. Evde çeşme suyu içen vatandaş, dışarıda hazır su tüketiyor. Hazır su tüketimine bağlı olarak her gün tonlarca atık pet şişe ortaya çıkıyor. Sokağa atılan pet şişeler, toprağı ve doğamızı kirletiyor.

PARASIZ SU YOK

Lokanta ve cafelerde esnaf, kazanç elde edebilmek için masalara hazır su bırakıyor. Hazır su şişeleri marketlerde 1,5 TL’den satılıyor, lokantalarda ise 4 TL’den hesaba yansıyor. Temiz ve ucuz kaynak suyu bulunan Batman’da, hazır su tüketme alışkanlığı giderek yaygınlaşıyor. Vatandaş, her gün ortalama 5 TL’ye hazır su alıyor. Yazın sıcak günlerinde bu rakam artıyor.

KAMPANYA BAŞLATIYORUZ

Batman’da, temiz ve içilebilir kaynak içme suyu kullanımının artmasını sağlamak, doğa kirliliği ve israfın önüne geçmek amacıyla cafe ve lokantalarda sürahili döneme dönülmesi gerektiği yönünde kampanya başlatıyoruz. Önceki senelerde olduğu gibi lokanta ve cafelerde Batman’ın kaynak suyunun sürahilere doldurup, dolaplarda soğuttuktan sonra bardakla birlikte masaya bırakarak kampanyamıza destek verecek işyerlerini gazetemizde siz değerli okurlarımızla paylaşacağız. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete