GÜNDEM

SURİYELİ AİLELER, BAYRAMDA UNUTULMADI

Ramazan Bayramı nedeniyle kentteki bazı aileler, Suriyeli sığınmacıları evlerinde ziyaret ederek, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi.

SURİYELİ AİLELER, BAYRAMDA UNUTULMADI
19-07-2015 18:02
Google News

Meydan Mahallesi’nde ikamet eden Suriye uyruklu 6 çocuk babası Ahmet Ali’yi (47) evinde ziyaret eden bazı vatandaşlar, Suriyeli aile ile sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ev sahibi Suriyeli Ahmet Ali, bayram günü kendilerini yalnız bırakmayan Batmanlı ailelere teşekkür etti. Ülkelerinden ve sevdiklerinden ayrı buruk bir bayram yaşadıklarını anlatan Ali “Kapımızın zili çaldığında biz çok mutlu oluyoruz. Bizi buradaki insanlar yalnız bırakmadı. Bize dost eli uzatan herkese teşekkür ederiz” dedi.

İÇİMİZ KAN AĞLIYOR

Suriye’de kaldığı şehrin, IŞİD tarafından işgal edildiğini dile getiren Ali “Orada yaşananları televizyonlardan izlediğimizde içimiz kan ağlıyor. Vatan hasretinin ne demek olduğunu en iyi biz biliriz. Yaşadıklarımız, hayatımız boyunca iz bırakacak. Akrabalarımızı yaşanan savaşlarda kaybettik. İki tane yeğenim gencecik yaşta kurşunların hedefi oldu. Yaşananlar bizi derinden üzdü. Ama bugün bayram ve buradaki insanlar bizi yalnız bırakmadı. Komşularımız bize geldi. Biz de kendileriniz ziyaret edip bayramlaştık. Bu durum bizi oldukça mutlu etti” şeklinde konuştu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?