GÜNDEM

SURİYELİ MİNİK ROSİM, TEDAVİ OLMAK İSTİYOR

Suriye uyruklu otizm hastası 4 yaşındaki kız çocuğu, Türkiye vatandaşı olmadığı için rehabilitasyon merkezlerinden faydalanamıyor.

SURİYELİ MİNİK ROSİM, TEDAVİ OLMAK İSTİYOR
31-05-2016 20:43
Google News

2 yıl önce Suriye’deki iç savaştan kaçarak Batman’ın Yeşiltepe Mahallesi’ne yerleşen Suriyeli ailenin 4 yaşındaki kızları Rosim Ahmet, otizm hastalığına yakalandı. Baba Saad Ahmet (33), 4 yaşındaki kızını Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne ve Diyarbakır’da özel bir hastaneye götürdü. Hastalığına teşhis konulamaması üzerine Elazığ Üniversite Hastanesi ile İstanbul’da çeşitli hastanelere götürülen Rosim Ahmet’e otizme bağlı yaygın gelişimsel bozukluk teşhisi kondu. Hastalığı nedeniyle eğitim alması gereken minik Rosim, Batman’da rehabilitasyon merkezlerine götürülmesine rağmen Türkiye vatandaşı olmadığı için başvuruları kabul edilmedi.

“YURDUMUZDAN OLDUK KIZIMIZI DA KAYBETMEK İSTEMİYORUZ”

Kızının tedavisi için yetkililere çağrı yapan Baba Saad Ahmet “Savaştan kaçı Batman’a geldik, her şey düzelecek diye beklerken kızımız Rosim Ahmet, otizme yakalandı. Doktorlar, rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alması gerektiğini söyledi ama Türk vatandaşı olmadığımız için hiçbir eğitim kurumuna kayıt yaptıramıyoruz” dedi. Yardım çağrısında bulunan Anne Evin Hasan ise “Yurdumu kaybettim kızımı da kaybetmek istemiyorum” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete