GÜNDEM

SURİYELİ ÖĞRENCİLER SERGİ AÇACAK

Suriye Can Okulları’nda okuyan savaş mağduru örgenciler, dönem boyunca yaptıkları resim ve el işi ürünleri, görücüye çıkarıyor.

SURİYELİ ÖĞRENCİLER SERGİ AÇACAK
17-04-2015 20:26
Google News

21 Nisan Salı günü 10.00–15.00 saatleri arasında Fatih Mahallesinde bulunan okulun bahçesinde gerçekleştirilecek olan etkinliğe okul idareci ve öğretmenlerinin yanı sıra Batmanlı vatandaşların da katılım sağlaması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Suriyeli öğretmenler “Suriye’de savaştan kaçan ailelerimizin öğrencileri için bu okulu açtık. Bir dönemdir burada eğitim-öğretim veriyoruz. Çocuklarımızın yaptığı resimleri, el işi ürünlerini sergiye açmayı düşünüyoruz. Özel okullarımızdan ve devlet okullarından da bize destek verilmesini istiyoruz. bu etkinlik sayesinde çocuklarımızın diğer öğrencilerle kaynaşacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı. (Fikret Keskin)

Kürt Yazarlar, sergiye hazırlanıyor...

Kürt Yazarlar Derneği, “Sığınmacı” konulu sergi düzenleyecek.

18–19–20 Nisan tarihleri arasında saat 13.00’de Yılmaz Güney Sinema Salonunda düzenlenecek olan sergide derneğe kayıtlı sanatçıların fotoğrafları görücüye çıkacak. Kobanê ve Şengal’de yaşanan savaştan dolayı kendi topraklarını terk ederek başka topraklarda yaşamak zorunda kalan sığınmacıların fotoğraflarının yer aldığı sergiye ilginin yüksek olması bekleniyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete