GÜNDEM

SURİYELİLER DERNEKLEŞİYOR…

Ülkelerinde yaşanan savaştan dolayı Batman’a sığınan Suriyeliler, açılışını yaptıkları Cudi Kalkınma Derneği ile tek çatı altında toplanıyor.

SURİYELİLER DERNEKLEŞİYOR…
18-05-2017 20:53
Google News

KENT KÜLTÜRÜNE ADAPTE OLACAKLAR

2011 yılında Suriye’de başlayan savaş sonucu ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan yaklaşık 3 milyon Suriyeli Mülteci, sığındıkları illerde yaşadıkları sorunlara daha etkin çözüm üretebilmek için dernekleşme çalışmalarına başladı. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 4 bin 730 sayılı yasasının verdiği yetki ile merkezi İstanbul’da bulunan Cudi Kalkınma Derneği’nin Batman Şubesi açıldı. 20 bin Suriyelinin bulunduğu Batman’da, Meydan Mahallesi Taşkıran Apartmanında bulunan Cudi Kalkınma Derneği ile kentte bulunan mültecilerin topluma adapte edilmesi ve istihdam sağlanılması hedefleniyor.

“SURİYELİLERİN İSTİHDAMI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Derneğin amacı ve hedefine ilişkin bilgi veren Cudi Kalkınma Derneği Batman Şube Başkanı Abdurrahman Ali “Vereceğimiz Türkçe eğitimlerle, Batman’da bulunan Suriyelilerin İş-kur ve Halk Eğitim Merkezlerinde istihdamlarını sağlamayı hedefliyoruz. Biz yardım dağıtan bir dernek değil, Suriyelilerin Batman Kültürüne adapte sağlamaları ve toplum ile iç içe olmalarını sağlayacağız” dedi. (Necdet Çakır)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Haziran 2024 e-gazete