GÜNDEM

SURUÇ OLAYINI KINADILAR

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde yaşanan ve 32 kişinin ölümüne yol açan patlama, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve sivil toplum kuruluşları tarafından Batman’da protesto edildi.

SURUÇ OLAYINI KINADILAR
21-07-2015 14:36
Google News

Yılmaz Güney Sineması önünde bir araya gelen partililer ve STK temsilcileri, sloganlar eşliğinde Atatürk Parkı’na kadar yürüdü. Eyleme Milletvekilleri Ali Atalan ve Saadet Becerikli ile Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir de destek verdi. Yürüyüşün ardından açıklama yapan Mezopotamya Ekoloji Hareketi Eş Başkanı Sümeye Beytüt, Kobanê’nin yeniden inşası için İstanbul’dan Suruç’a giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi 300 gencin, Amara Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaptığı sırada bombalı patlama meydana geldiğini, olayda 30’ye yakın ölü, 100’ün üzerinde yaralı olduğunu belirtti.
SALDIRI, DAYANIŞMA RUHUNU HEDEF ALDI
Olayı kınadıklarını dile getiren Beytüt “Bu gençler, bir hatıra ormanı, bir park ve bir de kütüphane yapmak üzere Kobanê’ye geçecekti. Suruç’ta meydana gelen katliam, tam olarak bu dayanışma duygusunu hedef aldı. Cumhurbaşkanı ve hükümet sözcüleri, ötekileştirici ve kışkırtıcı söylemlerle bu olaylara zemin hazırlamış, bunu yapmak isteyenleri cesaretlendirmiştir. Bu olayın, devlet istihbaratı bilgisi dışında olabilmesi tahmini, saflıktır” dedi. Açıklama, 10 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete