GÜNDEM

SÜRÜCÜLER DE YAYADAN SAYGI BEKLİYOR

Önce Yaya kampanyalarıyla trafikte yayalara önceliğin tanınması için yoğun çabanın harcandığı şu günlerde sürücüler de yayalardan şikâyetçi olduğunu paylaştı.

SÜRÜCÜLER DE YAYADAN SAYGI BEKLİYOR
24-06-2021 09:40
BATMAN
Google News

 

YAYALARA ÖNCELİK TANIMAYAN SÜRÜCÜLERE YÜKLÜ CEZALAR KESİLİYOR

Tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da trafikte önce yaya etkinlikleri gerçekleştirilerek, yaya geçitlerinde araçların yayalara yol hakkı tanıması için yoğun çabalar harcanıyor. Yayaya öncelik tanımayan trafik sürücülerin adreslerine yüklü ceza makbuzları gönderiliyor. Önce yaya kampanyasını önemsediğini belirten sürücüler, yayalardan da aynı saygıyı bekliyor.

TRAFİKTE KARŞILIKLI SAYGI ÖNEMLİ

Trafiğin hızla aktığı ve yayalar için kırmızı ışık yandığı sürelerde yayaların karşıdan karşıya geçerken araç trafiğini kilitlediğini savunan bazı sürücüler “Önce yaya kampanyasını destekliyoruz. Yaya geçitlerinde yaya beklerken, trafiği kesip yayalara yol hakkı tanıyoruz. Zaten yol tanımayan sürücülere cezalar kesiliyor. Ancak trafiğin kilitlendiği. Yayalara kırmızı ışığın, araçlara ise yeşil ışığın yandığı anlarda yolun ortasına atlayarak trafiği allak bullak eden yayalar da oluyor. Bu da araçların zincirleme kaza yapmasına dahi risk faktörü oluşturuyor. Yayaların da araç sürücülerine aynı saygıyı göstermesi gerekiyor. Trafikte karşılıklı saygıyla her türlü sorunun önüne geçilebilir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?