YAŞAM

Süslü Kadınlar, Batman’da bisiklet turu yaptı

Kadınların da bisiklet kullanabileceğini göstermek ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla 2013 yılından bu yana her yıl Eylül Ayının 3. Pazar Günü tüm Türkiye’de binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Batman’da da ilk kez yapıldı.

Süslü Kadınlar, Batman’da bisiklet turu yaptı
20-09-2022 16:15
20-09-2022 20:18
Google News

200 ŞEHİR VE 36 ÜLKEDE YAPILDI

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, tüm Türkiye’de kadınların da bisiklete binebileceğini göstermek ve bisiklet kullanımını yaygılaştırmak amacıyla 2013 yılından bu yana her yıl Eylül Ayının 3. Pazar Günü tüm illerde kadınlar tarafından düzenleniyor. Batman’da ilk defa bu yıl düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, gönüllü kadınların katılımı ile gerçekleşti. Bu yıl 200 şehirde ve 36 ülkede eş zamanlı yapılan etkinlikte kadınlar bisikletlerine binerek şehir turu yaptı. Batman’ın Turgut Özal Bulvarı’nda gerçekleşen etkinlikte renkli görüntüler oluştu.

Platform Üyeleri “Kadının görünür olması, kamusal alanda hak talep edebilmesinin anahtarıdır. Bisiklete binmek, kadınların toplumda görünür hale gelmesi ve özellikle şehirle etkileşime girmesinin mükemmel bir yoludur” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete