EKONOMİ

SÜT SAĞIM MAKİNELERİ DAĞITILDI

Batman İl Özel İdaresi’nin yüzde 75 hibe desteğiyle ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda 35 çiftçiye süt sağım makinesi ve eğitim sertifikaları, törenle teslim edildi.

SÜT SAĞIM MAKİNELERİ DAĞITILDI
12-08-2021 15:32
BATMAN
Google News

Çiftçi eğitim merkezinde düzenlenen törene, Batman Vali Yardımcısı Şenol Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Reşat Çiftçi, Batman Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Adnan İnanç, ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, Batman Süt Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Direk ve çiftçiler katıldı.

YÜKSEK VERİMLİ HAYVANLARDAN SÜT ALINMASI ÖNEMLİ

Törende konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün “Özellikle fizyolojik bakımdan yüksek verimli hayvanlardan süt alınması önemlidir. Süt sağım makinelerini dağıtmadan önce İl Müdürlüğümüz tarafından özellikle kadın çiftçi ve hayvan yetiştiricilerimize eğitimler vererek, süt sağım makinelerinin kullanım tekniklerini anlattık. Bugün itibari ile 35 çiftçimize hem süt sağım makinesi hem eğitim sertifikaları verildi. Ayrıca 2018 yılından beri uygulanan projelerle 205 çiftçimize süt sağım makinesi dağıtımı yaptık” dedi.

AZ ZAHMETLE SÜTÜN TÜKETİCİYE ULAŞMASI SAĞLANIYOR

Batman Vali Yardımcısı Şenol Öztürk ise “Hem daha az zahmetli hem de sütün hijyenik bir ortamda üretilip tüketicilere kavuşturulması ve verimlilikte de bir artış sağlanıyor. Hep söylerim tarım ve hayvancılık için en önemli altın kelime verimliliktir. Bu süt sağım makinelerinin hayvancılıkta ve süt üretiminde bir değer artışı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete