GÜNDEM

SÜT ÜRETİCİLERİ, DESTEK İSTEDİ

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Salih Okumuş, Güneydoğu’da bulunan birliklerin sorunları hakkında bilgi sahibi olmak için Batman'da toplantı düzenledi.

SÜT ÜRETİCİLERİ, DESTEK İSTEDİ
05-05-2015 21:04
Google News

Toplantıya Bitlis, Diyarbakır, Siirt, Şırnak Başkanları ile Batman Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Direk katıldı. Toplantıda Türkiye Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Salih Okumuş, süt üreticileri birliklerinin sorunlarını Bakanlığa ileteceklerini söyledi.

SÜT ÜRETİCİLERİ DESTEKLENMELİ

Doğu ve Güneydoğu’nun hayvancılık bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirerek toplantı hakkında bilgi veren Türkiye Süt Üreticileri Yönetim Kurulu Üyesi ve Silopi Ziraat Odası Bakanı Agit Haşimoğlu da “Türkiye’nin küçükbaş et kaynağı olan Güneydoğu’da küçükbaş hayvan varlığının ve sütünün çok olduğu gözlemlendi. Ancak küçükbaş hayvan sütüne destek alınmasında zorlanıldığı belirtildi. Bölge Birliklerimiz soğuk zincirin Güneydoğu’da daha yaygınlaşması için projelerin üretilmesi, soğuk zincirin oluşturulması çiğ süt desteklemelerine yaşanan bazı sıkıntıların çözülmesi konusunda talepte bulunmuşlardır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete