GÜNDEM

TABİPLER, 3 OCAK’TAN İTİBAREN EĞİTİMDE…

TABİPLER, 3 OCAK’TAN İTİBAREN EĞİTİMDE…

TABİPLER, 3 OCAK’TAN İTİBAREN EĞİTİMDE…
30-12-2014 17:39
Google News

Tabipler Odası Aile Hekimliği Komisyonu, Sağlık Bakanlığı tarafından getirilen yeni uygulamayla acil sağlık çalışanlarının çalışma saatlerinin arttırılmasına tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada “Yüzyıllardır ağır bedeller ödenerek kazanılan günde 8 saat, haftada 40 saat çalışma hakkı yok sayılıyor, dinlenme hakkı gasp ediliyor. Şimdilik sadece Cumartesi günleri nöbet adı altında çalışma dayatılıyor. Sağlık Bakanlığı, birinci basamak sağlık hizmetlerinde tahribat yaratmaya devam ediyor” denildi.

HALK SAĞLIĞI EĞİTİMLERİNİ BAŞLATIYORUZ

3 Ocak’tan itibaren her Cumartesi günü Halk Sağlığı Eğitimleri düzenleyerek sağlık alanındaki yanlışları gündeme getireceklerini belirten Aile Hekimliği Komisyonu “ASM’lerde polikliniklere hapsedilerek, birimlerinin bürokratik, lojistik işlerini yapmak zorunda bırakılarak, ek görev ve sorumluluklarla boğuşarak mesaisini tamamlamaya zorlanan birinci basamak sağlık çalışanları, koruyucu sağlık hizmetleri için yeterli zaman bulamamaktadır. Bunun için Cumartesi günleri de fazla çalışma dayatmasında bulunan Sağlık Bakanlığı’na, asli görevi olan koruyucu sağlık hizmetlerini hatırlatmak, çalışanlarının tüm dünyada kabul gören haftada 40 saat çalışma hakkı ve dinlenme hakkına saygı göstermeye çağırmak amacıyla 3 Ocak’tan itibaren her Cumartesi günü yapacağımız Halk Sağlığı Eğitimlerini başlatıyoruz” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete