GÜNDEM

TABLACILIKTAN FABRİKATÖRLÜĞE

Batman'da seyyar satıcılık yaparak başladığı iş hayatında, devlet desteğiyle dondurma fabrikası kuran Yahya Ezer, bugün 350 kişiye istihdam sağlıyor.

TABLACILIKTAN FABRİKATÖRLÜĞE
24-07-2021 16:24
Google News

SOKAK SOKAK GEZEREK DOMATES, SALATALIK SATIYORDU

Kentte 29 yıl önce mahalle mahalle gezerek sebze ve meyve satan 52 yaşındaki Ezer, 7 yıl boyunca geçimini bu işten sağladı. Daha sonra dondurma üretmeye karar veren Ezer, 1999 yılında 200 metrekarelik alanda küçük bir dondurma işletmesi kurdu. Devletin sağladığı yatırım teşvikinden de yararlanan Ezer, 2004'te Batman Organize Sanayi Sitesi'nde hibe edilen 10 bin 700 metrekarelik arsa üzerine fabrika kurdu. Ezer’in 2005 yılında üretime başlayan fabrikasında İŞKUR’un da desteğiyle bugün  350 insan ekmek yiyor. Günde 50 ton dondurma üreten fabrika, hem Türkiye'nin 52 iline hem de Irak'ın kuzeyi ve Suriye'ye dondurma satıyor.

"GİRİŞİMCİLER, HEDEFLERİNİ BÜYÜK TUTSUN"

3 bin metrekarelik kapalı alanda kursuğu dondurma tesisinde 350 işçiyi istihdam eden Ezer, ülkenin farklı bölgelerine dondurma sattığını anlatarak “ Hedefimiz daha gelişmiş bir teknoloji ile Türkiye'nin her yerine dondurmalarımızı ulaştırmak. Genç girişimcilere çok çalışmalarını ve hedeflerini büyük tutmalarını tavsiye ediyorum. Hedeflerine sabırla ulaşacaklardır" dedi.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete