GÜNDEM

TAKDİR TOPLUYORLAR

Batman’ın Kozluk İlçesi’nde köylüler, kendi imkânları ile yaptıkları çeşme, mescit ve lavaboları, yoldan geçen vatandaşların kullanımına açarak, takdir topluyor.

TAKDİR TOPLUYORLAR
13-08-2020 17:57
Google News


Batman’ın Kozluk İlçesi’nin Köprübaşı (Pisyar) Köylüleri, işlek köy caddesi üzerinde çeşme yaparak sularını yoldan geçen insanlarla paylaşmaya başladı. İlçeye bağlı Yenidoğan (Ase) Köyü’nde Hiyaz Yorulmaz tarafından yapılan köy çeşmesi ve Yukarı Alıçlı Köyü’nde Ramazan Barlık tarafından yapılan mescit, lavabo ve bahçe de halkın kullanımına açıldı. 
Köylüler “Birileri kapısının önüne cadde kenarında yoldan geçenler için soğuk su dolabı kursa, Birileri ana caddeye iri iri ziraat dutu ekip çevredeki çocuklar için yetiştirse, birileri mahallesinde toprak saha yapıp bütün mahalle ile futbol turnuvaları düzenlese, birileri boş bir araziye iki salıncak kursa, birileri genlerimiz spor yapsın diye boş bir araziye iki basket potası kursa, birileri elinde ibrik, caddedeki akasyaları iki günde bir sulasa ne güzel olurdu. Neme lazım bana ne demeden, halka hizmet eden köylülerimizle gurur duyuyoruz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete