GÜNDEM

TALASEMİ VE LÖSEMİ HASTALARI BİR ARAYA GELDİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmeciler Birliği Başkanı Hüseyin Aslan, Dünya Talesimi Haftası nedeniyle düzenlediği programda talasemi hastalarını bir araya getirdi.

TALASEMİ VE LÖSEMİ HASTALARI BİR ARAYA GELDİ
15-05-2016 19:44
Google News

Talasemi ve Lösemi Derneği Başkanı Meledin Yıldırım ve talasemi hastalarının katılımı ile gerçekleşen etkinliğe Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu ve İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi de katıldı. Derneğe bilgisayar bağışlayıp hastalara çeşitli hediyeler veren Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmeciler Birliği Başkanı Hüseyin Aslan, talasemi hastalarını mutlu etmek için bu etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Programda konuşan Batman Talasemi ve Lösemi Derneği Başkanı Meledin Yıldırım, kentte 300 talasemi hastasının olduğunu belirterek “Talasemi ve Lösemi hastaları her ay bir ya da iki ünite kan alıyor ve ilaç kullanıyorlar. Bu hastalar ömür boyu hem ilaç hem kan almak zorundadır. Burada bazı cihazlar olmadığı için bu hastalar en fazla 2 ayda bir İstanbul, Ankara veya Antalya’ya gitmek zorunda kalıyorlar. Bu konuda Valilikten gereken desteği alıyoruz. Ancak Türkiye’de ilik bankası kurulursa ilik bekleyen tüm hastalar kurtulur” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete