GÜNDEM

TALİMATLAR İŞE YARAMADI

TALİMATLAR İŞE YARAMADI

TALİMATLAR İŞE YARAMADI
04-01-2015 18:20
Google News

Kasım ayında Batman Valiliği, kentte, kelebek ve sallama tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçakların satışı ve bulundurulmasına dair yasak getirdi. Yasağa uymayan kimi esnaf, kentin işlek cadde ve semtlerine tezgâh kurarak kesici alet satışlarına devam etti.

Son günlerde il dışından getirilen kesici aletler, yaşları 12 ile 16 arasında değişen çocuklar tarafından satışa sunuluyor. Kentin en işlek caddelerinden olan Turgut Özal Bulvarı’nda tezgâh kurarak sallama, bıçak ve kelebek gibi kesici aletlerin satışını yapan seyyar esnaflar, Valiliğin talimatıyla uygulamaya konulan 189 Tl’lik idari para cezasına da aldırış etmiyor.

HUZUR VE GÜVENLİĞİ BOZUYOR

Batman’da kavga ve şiddet olayları gün geçtikçe artarken, her sokak başında kesici aletlerin satılması güvenlik zafiyetine neden oluyor. Kesici aletlerin daha çok gençler tarafından satın alındığını söyleyen vatandaş, Valiliğin talimatıyla getirilen yasağa karşı denetimlerin sıklaşmasını istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlar “Çocuklar bu aletleri Gaziantep, Şanlıurfa ve başka şehirlerden toptancılardan aldıklarını söylüyorlar. Özellikle yol boyunca gazetelerin üzerinde dizilmiş halde satışa sunulan bu suç aletleri, kentte güvenlik zafiyeti olduğunu gösteriyor. Gençler bu aletleri ailelerinin bilgisi dışında taşıyorlar. Ve zaman zaman bu aletlerle suç işliyorlar. Bu aletler daha çok öğrenciler tarafından kullanılıyor. emniyet ekipleri tarafından denetimlerin yapılmasını istiyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete