GÜNDEM

“TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE ÜLKÜSÜNE YÜRÜYORUZ”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. yılı, Batman’da törenlerle kutlandı.

“TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE ÜLKÜSÜNE YÜRÜYORUZ”
29-10-2021 14:24
29-10-2021 14:27
BATMAN
Google News

Valilik Bahçesinde Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan etkinliklere Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür ve MHP İl Başkanı Kerem Demir katıldı.

“TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE ÜLKÜSÜNE HİÇ DURMADAN YÜRÜYORUZ”

Vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlayan Vali Şahin “Cumhuriyetin en büyük hedefi olan tam bağımız Türkiye ülküsüne doğru hiç durmadan yürüyeceğiz. Hiç şüphem yok ki bu yolda milletimizin her bir ferdi üzerine düşeni yapacaktır. Dönemin zor şatlarında vatan kurtarıldı. Ama elde avuçta hiçbir şey kalmamıştı. 13 milyon nüfusun çoğu kaybedilen topraklardan elde kalan son vatan parçasına tutunmuş, harap ve bitap düşmüş vaziyette idi. Kırk bin köyün sadece 136'sında ebe vardı. Bütün ülkede 337 doktor bulunuyordu. Ahali verem, tifüs, tifo, trahom gibi hastalıklardan kırılıyordu. Bebek ölüm oranı yüzde 40'ın üzerindeydi. Anne ölüm oranı yüzde 18'di. Ortalama ömür 40 civarındaydı. Toplam 4 bin 894 ilkokul, sadece 72 ortaokul ve sadece 23 lise vardı. 115 bin bina işgalci yunan ordusu tarafından yakılmıştı. Sadece dört fabrika ayakta kalabilmişti. O günden bu yana ihracatımız 764 kat, GSYH 535 kat, kişi başına düşen milli gelirimiz 55 kat arttı. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda dünya standartlarını yakaladık, hatta yer yer üzerine çıktık. İçinde azıcık vefa duygusu olan herkesin de aynı duyguları paylaşması gerektiğine inanıyorum. Cumhuriyetin en büyük hedefi olan Tam Bağımsız Türkiye ülküsüne doğru hiç durmadan yürüyeceğiz. Hiç şüphem yoktur ki bu yolda milletimizin her bir ferdi üzerine düşeni yapacaktır” dedi.

KUTLAMALAR 2 GÜN SÜRDÜ

İki gün süren kutlamalarda öğrenciler, günün anam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Askeri geçit töreninin yer aldığı etkinliklerde, 29 Ekim temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete