TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Tamamlanan 19 proje vatandaşların hizmetine sunuldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2023'te kent merkezi ve ilçelerde hayata geçirilen 19 projeyi vatandaşların hizmetine sundu.

Tamamlanan 19 proje vatandaşların hizmetine sunuldu
18-01-2024 03:36
17-01-2024 18:37
Google News

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığı, geçen sene yıl boyunca yürüttüğü çalışmalarla kentin çehresini değiştirdi.

Büyükşehir Belediyesi, kentin 50 yıllık çöp sorununu çözdüğü Entegre Katı Atık Yönetimi (EKAY) Projesi kapsamında Ergani ve Silvan'da katı atık aktarma istasyonu yapım çalışmalarını tamamladı.

Ergani'den günlük 120 ton Silvan'dan da günlük 130 ton çöpü aktarma istasyonu, çekici ve treyler vasıtasıyla Karacadağ çöp depolama alanında bulunan EKAY'a taşınıyor.

Ergani ve Silvan'dan taşınan evsel atıklar, tesis bünyesinde bulunan enerji üretim santralinde bertaraf edilerek enerji üretiliyor. Atıkların Karacadağ'daki EKAY tesisine taşınması metan gazından elde edilen enerji miktarını artırdı.

Modern aktarma istasyonlarının kurulmasıyla vahşi depolamanın önüne geçilirken, kontrolsüz atılan atıkların çevreye olumsuz etkileri de kontrol altına alındı, kirlilik ortadan kaldırıldı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı, yıllardır görüntü kirliliğine yol açan Ofis Yer Altı Çarşısının girişinde bakım ve onarım çalışması yaptı.

Ekipler, çarşı girişinde kırılan, dökülen ve bozulan mermerlerin söküm işlerini yaparak tadilat çalışmalarını gerçekleştirdi.

Proje kapsamında 11 girişe ışıklandırmalı tabelalar, duvar, merdiven basamaklar, mermer girişler yapılarak korkuluklar boyandı ve giriş kısımlarının çatıları yenilenerek daha modern bir hale getirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Kulp ilçesinde inşa ettiği yarı olimpik yüzme havuzu tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında 17 ilçede gençlik hizmetleri ve spor alt yapısındaki eksikliklerin tamamlanması için düzenlenen protokol kapsamındaki çalışmalar devam ediyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Kulp ve Silvan ilçelerine yarı olimpik yüzme havuzu inşa etti.(AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete