GÜNDEM

Tandır ekmeği, iş kapısı oldu

Kültür Mahallesi'nde faaliyet gösteren Batman Girişimci Kadınlar Derneği, unutulmaya yüz tutmuş tandır ekmeği geleneğini tekrar gün yüzüne çıkartarak kadınlara iş hayatının kapılarını araladı.

Tandır ekmeği, iş kapısı oldu
28-11-2017 23:27
Google News

Batman’a bağlı köylerde tandır ekmeği geleneği halen devam ederken, şehir merkezinde ise yüksek katlı apartmanlara bağlı olarak bu gelenek cılız kalmaya başladı. Tandır ekmeği kültürünü tekrar yaşatmak isteyen Batman Girişimci Kadınlar Derneği, 2 tandır fırınını dernek binasının bahçesine yaparak tandır ekmeği üretmeye başladı. Günde yaklaşık 250 ekmeğin üretildiği tandır fırınında çalışan kadınlar için de iş kapısı oldu. Tandır fırınında çalışan iki dadın ise aile ekonomilerine ekmek üreterek katkı sağladıkları için şanslı oldukları kaydetti. 

GÜNDE 250 EKMEK ÜRETİYORLAR
2008 yılından beri derneğin kurulduğunu ve bir yıldır da tandır ekmeği üretmeye başladıklarını belirten Batman Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Gülhan Bağrıyanık, “1 yıldır neredeyse unutulmaya yüz tutmuş tandır ekmeği geleneğini devam ettirmeye çalışıyoruz. Dernek bahçemize kurduğumuz 2 tandır fırınından günde yaklaşık 250 ekmek üretiyoruz. Hem tandır ekmeği geleneğini sürdürüyoruz hem de bu fırında çalışan iki bayan arkadaşımıza da iş kapısı sağlamış olduk” dedi. (Necdet Çakır)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete