GÜNDEM

“TANDIR” NATİONAL GEOGRAPHİC’TE...

İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak görev yapan Fotoğrafçı Orhan Kartal, Batman Park AVM’de görücüye çıkardığı 44 eseriyle dikkatleri üzerine topladı.

“TANDIR” NATİONAL GEOGRAPHİC’TE...
03-06-2015 18:07
Google News

Sıcak tandırın içinden gerçekleştirilen fotoğraf çekimleri, serginin en fazla ilgi toplayan eserleri oldu. Tandır fotoğrafını ilgiyle inceleyen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy da fotoğrafa “meslek sırrı” yorumunu getirdi.

 

TANDIRIN İÇİNDEN ÇEKİLEN FOTOĞRAF

Fotoğraf sanatçısının tandır fotoğrafı, National Geographic’in http://www.nationalgeographic.com.tr/Content/SingleShot/26843 sitesinde de yayınlandı.  Fotoğraf sergisine yönelik açıklama yapan Kartal “Bu tür sergiler fotoğrafın gelişimi açısından çok önemli. Batmanlı gençleri kahvehane köşelerinden kurtarıp fotoğrafçılığa özendirmek öncelikli hedefimdi. Üç gün içinde bunu başardığıma inanıyorum” dedi.

 

MODELLER GERÇEK YÜZLERİ İLE TANIŞTI

Fotoğraf sergisinde modeller de başarılı sanatçıyı yalnız bırakmadı. Gündeme oturan tandır fotoğrafındaki model Ayşegül Hanım ile tablolardaki diğer modeller de Kartal’ın sergisini ziyaret ederek o günleri andı. Tabloda gelin ve damat modelindeki Hüseyin ve Behiye Aydın, o günleri anarken “O günün mutluluğunu tekrar yaşadık. Bu kare sayesinde gündeme gelmiştik. Bu sergi ile beraber tekrar hatırlanmak güzel bir duygu” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete