GÜNDEM

Tandoora açılıyor

Tandoora Cafe&Restoran, Batman’ın Hasankeyf İlçesi’nde açılış için gün sayıyor.

Tandoora açılıyor
06-10-2023 16:45
06-10-2023 16:48
BATMAN
Google News

YÖREYE ÖZGÜ MİMARİ BİNADA HİZMET VERECEK

12 bin yıllık tarihi Hasankeyf’in yeni yerleşkesinde yöreye özgü mimari yapıda kapılarını açmaya hazırlanan Tandoora, Dicle Nehri manzarasıda konuklarını ağırlayacak.

TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞI BİR ARADA

Tandoora’nın mutfağı, dünyanın farklı ülkelerinde görev yapan Şef Fatih Dilek’e emanet. İlk etapta 8 personelle hizmet verecek olan Tandoora’da dünya mutfağı, Türk mutfağı, Güneydoğu’ya özgü yemek ve tatlılar hazırlanacak. Güneydoğu’nun coğrafi işaretli ürünlerinin kullanılacağı işletmede, Kozluk tuzu, Hasankeyf inciri, Gercüş üzümü, Sason çileği gibi yörenin lezzetlerine de yer verilecek.

TURİST KAFİLELERİNİN UĞRAK NOKTASI OLACAK

Kadim toprakların önemli unsuru olan tandır geleneğinden yola çıkarak tandırda et ve balık yemeklerinin hazırlanacağı Tandoora, Güneydoğu’yu gezen turistlerin de ilgisini çekecek.

HEDİYELİK EŞYALAR DA BULMAK MÜMKÜN

Tandoora, cafe ve restoranın yanında hediyelik eşya mağazasıyla da hizmet verecek. Hediyelik eşya mağazasında yöreye özgü hediyelik eşyalar, Batman ve Güneydoğu’nun farklı illerinde kadınların el emeği göz nuru ürünler satışa sunulacak. Kadınlar tarafında üretilen ürünlerin satılacağı Tandoora’da kadın emeği de desteklenmiş olacak.

7 EKİM’DE AÇILIYOR

7 Ekim Cumartesi Günü Hasankeyf Festivali ile birlikte konuklarını ağırlamaya başlayacak olan Tandoora, haftanın 7 günü kahvaltı, yemek, aperatif yiyecekler, tatlılar, şerbetler, soğuk ve sıcak içeceklerle hizmette olacak.

(Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete