TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Tapo Akıllı Ev Çözümlerine Sıcaklık ve Nem Sensörü Eklendi

TP-Link Tapo akıllı ev çözümlerinin yeni bir üyesi daha satışa sunuldu. Tapo T315 model akıllı sıcaklık ve nem sensörü, belli bir ısıda ya da nem değerinde olması gereken ortamlar için geliştirilen ve kolay kullanılan bir ürün.

Tapo Akıllı Ev Çözümlerine Sıcaklık ve Nem Sensörü Eklendi
27-12-2023 13:06
27-12-2023 13:07
Google News

 27 Aralık 2023 –  TP-Link®’in akıllı ev çözümleri alt markası olan Tapo’nun ürün çeşidi sürekli artıyor. Akıllı priz, akıllı aydınlatma araçları, kameralar, hareket ve kapı-pencere sensörleri, kapı zili, akıllı robot süpürge gibi geniş bir akıllı ev ekosistemi oluşturan Tapo, şimdi de akıllı sıcaklık ve nem sensörünü satışa sundu. Tapo T315 model sıcaklık ve nem sensörü, gerçek zamanlı olarak sıcaklık ve nemi ölçerek anlık bildirimler gönderiyor.

Akıllı sıcaklık ve nem ölçer, çok farklı amaçlarla kullanılabiliyor. Ev ya da ofislerin tümünün ya da bir bölümünün ısı ya da nem seviyesinin belli bir değerde olması gereken durumlar bunlardan ilki. Bunun yanı sıra özel bazı gıda ya da ürünlerin depoları (örneğin şarap mahzeni, puro nemlendiricisi), mini seralar, kış bahçeleri, özel bazı akvaryumlar (sürüngen akvaryumu gibi) gibi yerler için de çok önemli bir işleve sahip. Tapo T315 tüm bu yerlerde ısı ve nemi gerçek zamanlı olarak ölçüyor ve bu değerler önceden belirlenen seviyelerin dışına çıktığında anlık bildirim göndererek uyarıyor.  Kullanım yeri ve şekli ne olursa olsun hem daha sağlıklı ortamlar oluşturan hem de konforu artıran bu ürün, aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlıyor. Örneğin ev ya da ofiste elektrikli ısıtıcı, fan, nemlendirici gibi ürünler kullanılıyorsa ısı ya da nem belirlenen değerin üzerine çıktığında, akıllı sıcaklık ve nem sensörü sayesinde bu cihazlar otomatik olarak duruyor ve gereksiz enerji harcanmıyor. 

YÜKSEK HASSASİYETLİ SENSÖR, GENİŞ EKRAN

Tapo T315’in içinde İsviçre yapımı ve ±3%RH, ±0.3°C / 0.54°F hassasiyetinde bir sensör yer alıyor. Sensör, her iki saniyede bir veri alıp güncelleme yapıyor. Böylece en doğru ve anlık bilgileri sunuyor. Cihaz üzerinde 2.7 inçlik bir E-ink ekran yer alıyor. Bu sayede tüm bilgiler çok daha net ve her açıdan görülebiliyor. E-ink ekranların görüntü kalitesi LCD ekranlara göre çok daha iyi. Yanlardan, yukarıdan, aşağıdan hangi açıdan bakılırsa bakılsın ekrandaki bilgiler çok rahat okunuyor. Parlama önleyici özelliği ve kalın rakamlar sayesinde çok uzaktan ve her tür ışık koşulunda bilgiler görülebiliyor. Ekranda ısı ve nem değerlerinin yanı sıra pil durumu ve yüz ifadeleriyle konfor seviyesi yer alıyor. İki adet AAA pil ile çalışan sensörün pil ömrü de uzun; normal şartlar altında iki yıl pil ömrü olduğu açıklanıyor.

Tapo’nun yeni sıcaklık ve nem sensörü, ortamdaki ısı ya da nem belirlenen değerlerin dışına çıktığında hemen bildirim göndererek kullanıcıyı uyarıyor. Böylece kısa sürede önlem alınması sağlanıyor. Örneğin bir akvaryumda cihazın kullanıldığı düşünüldüğünde can kurtarıyor; gıda vb için kullanımda da hem sağlık korunuyor hem de israf önleniyor.

KULLANIMI VE KURULUMU KOLAY

Tapo T315, tüm Tapo ürünleri gibi kolay kurulan ve kullanılan bir ürün. Tapo’nun diğer akıllı ev ürünleriyle birlikte kullanılabilen sensör, bu şekilde farklı senaryolarla konforu artırabiliyor. Bir hub ile kullanılan ürün, Tapo uygulamasından kolayca kuruluyor. T315 sensör, her yere rahatlıkla yerleştirilecek şekilde tasarlanmış. İster bir eşyanın üzerine konularak ister kutuda yer alan yapıştırıcı ile duvar ya da dolaba monte edilebiliyor.  Tapo T315 ile kullanılan ortamın ısı ve nem verileri iki yıla kadar bulutta depolanabiliyor. Bu şekilde tüm veriler istendiğinde izlenip veri analizi yapılabiliyor. Buluttaki veriler CSV dosyası şeklinde e-posta ile de gönderilebiliyor. Tapo uygulamasından tüm ayarların kolayca yapıldığı ve her yerden verilerin izlenebildiği Tapo T315 sıcaklık ve nem sensörünün fiyatı ise KDV dahil 38 USD olarak açıklanıyor. (Haber Merkezi)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete