EĞİTİM

TARHAN, TİROİT HASTALIĞINA KARŞI UYARDI!

Özel Batman Yaşam Hastanesi’nde görevli Diyetisyen Dilan Tarhan, tiroit hastalarına beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

TARHAN, TİROİT HASTALIĞINA KARŞI UYARDI!
01-12-2015 20:36
Google News

Tiroit hastalığına günümüzde yaygın olarak rastlandığını söyleyen Tarhan “Tiroit hormonu normal değerlerden daha fazla salgılanırsa metabolizma hızlanır ve hipertiroidi hastalığı gelişir. Eğer daha az salgılanırsa bu duruma da hipotiroidi denir, metabolizma hızı azalır, kabızlık, deri döküntüsü, saç dökülmesi, kilo artışı, aşırı sinirlilik hali oluşur. Bu nedenle kan bulgularınıza, yaşam tarzınıza, kullandığınız ilaçlara uygun yeterli ve dengeli bir beslenme programı uygulamalısınız, bu örüntü karbonhidrat, protein, yağ, vitamin-mineraller ve liften zengin olmalıdır. Sebze ve meyveleri mevsiminde, taze tüketin. Tam tahıl ürünlerini ve kuru baklagilleri tüketmeye çalışın” dedi.

SAĞLIKLI YAŞAMIN İKİNCİ KURALI EGZERSİZ YAPMAKTIR

Sağlıklı yaşam için egzersiz yapılması gerektiğini de ifade eden Tarhan “Çinkodan zengin badem, deniz ürünleri, et, karaciğer, tavuk, hindi, fındık, ay çekirdeği, süt ve yumurta yeme alışkanlıklarınız arasında olmalıdır. Deniz ürünleri, sarımsak, su teresi, yumurta sarısı, maydanoz, kayısı, mantar, bira mayası genel olarak triod fonksiyonları için faydalı besinlerdir. Sağlıklı yaşamın ikincil kuralı düzenli egzersizdir. Hem metabolizmanın hızlanması, hem tiroid hormonuna karşı doku duyarlılığının artması, hem de kas artışı için düzenli egzersiz en azından yürüyüş yapmalısınız” ifadelerini kullandı. (Şahin Adsız)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete