HASANKEYF

Tarihi alanlar yeşilleniyor

Batman'ın Hasankeyf İlçesindeki tarihi eserlerin taşındığı arkeopark alanında Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından yeşillendirme çalışmaları yapılıyor.

Tarihi alanlar yeşilleniyor
19-12-2022 08:12
18-12-2022 15:13
Google News

243 bin metrekarekare alanın tamamının ağaçlandırılacağı çalışmada mimar ve mühendislerle birlikte yaklaşık 30 kişi çalışıyor. Ağaçlandırma sonrasında ise sulama projesi hayata geçirilecek.

Ağaçlandırmanın yapıldığı alana Süs Eriği, Süs Elması, Kırmızı Yapraklı İşbudak, Sarı İşbudak, Ihlamur ağacı, Akçaağaç, İğde, Fıstık ağacı, Badem, Halep Çamı, Karaçam, 20 çeşit çalı grubu (Şimşir, Berberis, Taflan, Bahçe Külü) ve sarmaşık grubu ekilecek.

"YILDA 2 MİLYON TURİST BEKLENTİMİZ VAR"

Çalışmaları 1 yıl kadar kısa sürede tamamlayacaklarını ve bölgenin cazibe merkezi haline getireceklerini ifade eden Öztürk “Hem su sporlarıyla hem kültürel varlıklarıyla hem turizm envanteriyle, müzesiyle, teknesiyle, sualtı dalışlarıyla örnek bir ilçe olacak Hasankeyf. Hiç şüphemiz yok bu noktada. Bunun için çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl turizm sezonu başlıyor. Daha büyük beklentilerle geliyoruz. Yılda 2 milyon turist beklentimiz var” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete